Villa Bianchi 2019 Verdicchio dei Castelli di Jesi van Umani Ronchi, soepel en zeer plezierig wit

Uit de Italiaanse regio Marken komt deze heerlijke Verdicchio dei Castello di Jesi. Een soepel en koopwaardige witte wijn om echt van te genieten!

Deze wijn komt van het huis Umani Ronchi. Aan het einde van de jaren vijftig zette Gino Umani Ronchi een kleine boerderij op in de regio Marken (Marche) in Cupramontana, in het hart van de DOC Verdicchio dei Castello di Jesi. Een paar jaar later werd de boerderij overgenomen door de familie Bianchi-Bernetti, die zowel het label als de grond verwierf en nieuwe energie bracht voor de productie en commerciële activiteiten van het landgoed. Op 4 januari 1968 werd Umani Ronchi omgevormd tot een wijndomein.
Tegenwoordig staat Michele Bernetti aan het roer met zijn vader Massimo als voorzitter. Umani Ronchi heeft wijngaarden in de regio’s Marken en Abruzzen met een totale oppervlakte van 210 hectare, gesitueerd tussen de heuvels en de zee, langs de Adriatische kust. In al die wijngaarden wordt op biologische wijze gewerkt.

Villa Bianchi is een wijn die zijn naam ontleent aan de boerderij met dezelfde naam, gelegen in het hart van het “teeltgebied” van de Verdicchio dei Castelli di Jesi (prachtige naam overigens). De wijn is volledig gemaakt van de inheemse Verdicchio druif. De wijngaarden liggen op zuid tot zuidwest geëxponeerde heuvels, op een hoogte tussen de 150 en 300 meter boven zeeniveau. De stokken zijn tussen de zes en dertig jaar oud. De fermentatie vindt plaats in stalen tanks, bij een gecontroleerde temperatuur van 14-16 graden. Geen malolactische vergisting. Rijping in stalen tanks voor de periode van 3 maanden voor de botteling. Alcoholpercentage is 12,5 procent en de flesafsluiter bestaat uit een kurk.

Wienaldi Wines is de verkoper van deze Verdicchio uit Le Marche én andere Italiaanse wijnen uit verschillende regio’s. Wijnland Italië is rijk aan inheemse druiven zoals de Verdicchio. Als u Italiaanse wijnen zoekt die van inheemse druiven gemaakt zijn, dan bent u bij Wienaldi Wines aan het juiste adres!
Prijsindicatie: een fles Villa Bianchi kost u nog geen tientje: € 9,95.

Villa Bianchi 2019 Verdicchio Dei Castello Di Jesi van Umani Ronchi

Een heldere, licht strogele kleur met een groene reflectie erin.
De neus zit vol gele fruitaroma’s van ananas, peer en kruisbes. Iets buxus en wat kalkig.
Een iets romig mondgevoel. Honing, witte peper en hazelnoot. Gedroogd fruit, vettige peer en gele pruimen. Zuiver van smaak met fijne zuren en een goede zoet/zuur balans.

Een zeer plezierige, soepele en volfruitige wijn met een hoge doordrinkfactor. Deze Verdicchio gaat absoluut niet vervelen en doet je verlangen naar nog een glas. Slimme Keuze!

Een score voor de Villa Bianchi die er mag zijn: 15 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wienaldiwines #verdicchio #marche #italiaansewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *