Victoria “Favorite Selection” Chardonnay 2018; een vriendelijke dame….

Victoria “Favorite Selection” Chardonnay 2018; een vriendelijke dame….Victoria “Favorite Selection” Chardonnay 2018 heeft het levenslicht gezien in Frankrijk; in de Pays d’Oc om precies te zijn.

Een pure 100% Chardonnaywijn die vernoemd is naar de echtgenote van Floris Lemstra, eigenaar van Château Canet.

Op de website van de Wijnbeurs lees ik dat met behulp van ‘The Wine Grenade’, een nieuwe uitvinding uit Nieuw Zeeland waarmee tijdens de gisting nog meer fruit aan de druiven onttrokken kan worden en de wijn dieper en intenser van smaak wordt.

Wilt u meer weten over deze nieuwe methode KLIK DAN HIER.

Victoria “Favorite Selection” Chardonnay 2018 heeft ook nog eens zes maanden op eikenhout gelegen, heeft een alcoholpercentage van 13,5% en is te bestellen bij de WIJNBEURS (KLIK HIER of KLIK op de BOVENSTAANDE BANNER) voor een prijs van € 9,99. (U BOFT WANT DE WIJN IS NU IN DE AANBIEDING VOOR € 7,49!!!)

Laat de wijn spreken!

Victoria “Favorite Selection” Chardonnay 2018

De kleur van deze Victoria “Favorite Selection” Chardonnay 2018 is licht geel licht geelgoud over de tong met een mooie lichtgeelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Leuke kleur. (2,7)
In de neus komt de rijpheid van de druiven je tegemoet. Chardonnay in de zoetere vorm, dus het perzikfruit wordt overschaduwd door exotisch fruit zoals banaan en rijpe peer. Lichtjes vanille (hout). Neus komt lekker los. (3,8)
Op de tong laat Victoria “Favorite Selection” Chardonnay 2018 ook deze fruitindrukken zien (peer, banaan en perzik), maar niet zo breed en spontaan. Wat ingetogen met een lichte hint naar wat hout? Rond en zacht. Zachte zuren blijven wat op de achtergrond. Redelijk op de mid-palate en in breedte en diepte. De afdronk is wat vlak fruitig, licht alcoholisch en goed. (5,0)

Victoria “Favorite Selection” Chardonnay 2018 is op zich een prima wijn, maar is in mijn ogen niet erg spannend. Neus belooft veel, maar op de tong wat ingetogen. Het geeft wat het is, maar het zet mij niet op het puntje van mijn stoel. (2,0)

Victoria “Favorite Selection” Chardonnay 2018 krijgt van mij een totaal van 13,5 punten.

Nu gewoon te drinken en een paar jaar houdbaar.

#wijn #wijnbeurs #chardonnay #proefrecensie #wine #tastingnote #Pays #doc


Wijngekken.nl
bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!