Via Diagonalis 2009, Bulgarije

Castra Rubra

Wijnland Bulgarije laat zich steeds vaker zien met uitstekende kwaliteitswijnen.

Van de Castra Rubra Winery komt deze Via Diagonalis. Het wijnhuis is gelegen in de zuidoostelijke hoek van Bulgarije, dichtbij de Turkse en Griekse grens. De persoon die zich bezighoudt met de vinificatie en het team van jonge wijnmakers van Castra Rubra leidt, is de welbekende Michel Rolland.

Deze rode wijn is een blend van verschillende druivensoorten. Zowel mondiale als inheemse soorten, namelijk 55 procent Merlot, 35 procent Cabernet Sauvignon, 5 procent Rubin en 5 procent Mavrud. De wijn heeft 12 maanden op Frans eiken barriques liggen rijpen, om daarna in de robuuste fles te verdwijnen. Om het inleidend verhaal compleet te maken: 14,5 procent alcohol en een kurkafsluiting.

Deze prachtige wijn is verkrijgbaar bij Bulwijn.nl. Een fles kost u € 14,40, maar dan heeft u ook wat in huis!
Bulwine Import is de importeur van exclusieve kwaliteitswijnen uit Bulgarije.

Via Diagonalis 2009

Een diepe tomaatrode kleur, vol en iets ontwikkeld bruinrood in de rand.
Een fraaie open neus: bosbessen, moerbei, leer en pepermunt. Ook wat stallucht en kruiden. Complex en mooi!
Rond en intens op de tong. Zwarte peper, chocolade en cacao. Donker fruit van bramen en zwarte kersen. Stevig van body met fijne geïntegreerde zuren die voor de nodige frisheid en balans zorgen.
Vlezige en sappige wijn. Rijk en goed vol. Indrukwekkend. Een zilveren medaille voor de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!

Totaal 16,8 punten. Drinken nu tot 2020.

Ed