Vérité Viognier 2014, IGP Pays d’Oc, Frankrijk

Vérité Viognier 2014, IGP Pays d’Oc, Frankrijk

Vérité Viognier 2014 is een wijn die gemaakt is van de Viognierdruif. Een druivenras dat steeds populairder wordt en dat is niet onverdiend.

Steeds meer wijnliefhebbers hebben dit druivenras gevonden en laten nu de wijnplas Chardonnay achter zich. Een verstandige keuze, want er staan aardig wat hele simpele Chardonnaywijnen in de schappen van de supermarkten en slijterijen.

Viognier verdrijft Chardonnay

laurent-miquel-verite-viognier-2014-bHet probleem hierin zou wel eens kunnen zijn dat als de Viognierdruif té populair wordt, de productie omhoog moet om aan de vraag te voldoen en dan staat de Viognierdruif het zelfde lot te wachten als die van de Chardonnaydruif. Laten we hopen dat hier verstandig mee omgegaan wordt…

Tot die tijd moeten we gebruik maken van de situatie en dit soort Viognierwijnen van De Wijnkring koesteren. Ik zeg koesteren, omdat dit toch echt een mooie wijn is, maar dat zal u verder wel lezen.

Dit is een “Grande Cuvée’ van Laurent Miguel. Nu zegt dat dus helemaal niks, maar het staat wel leuk.

De Wijnkring verkoopt deze wijn voor de prijs van € 18,50 en dat is even slikken. Voor u misschien, maar voor mij is deze wijn zijn prijs dubbel en dwars waard. Maar ook dat zal u hieronder duidelijk worden gemaakt….

13,5 % aan alcohol en we gaan beginnen….

Vérité Viognier 2014

De kleur is geel/geelgoud over de tong van de kleur. Sprankelend helder en loepzuiver. Schitterende fonkelheid. (2,8)
In de neus erg aantrekkelijk zwaar en intens abrikoosfruit met wat perzik en licht boterig. Zwaar aangezet. Mooi geheel. Neus komt goed los. (4,2)
Op de tong mooi rond en zwaar fruit; goed intens fruit van de abrikoos , perzik en bloemen. Licht vettig en wat boterig. Prima zachte zuren vullen de fruitigheid aan. Goed op de mid-palate en een mooie zachte intens brede afdronk. (7,1)
Een duidelijke spijswijn waar de kwaliteit vanaf spat. Indrukwekkend zwaar en diep fruit. Intens en breed. Mooi en prijswaardig! (2,5)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 16,6 punten {88+PP} ***½*
BronzenMedailleklein
Prijs / kwaliteit :

Deze Vérité Viognier 2014 uit de Pays d’Oc is geen goedkope wijn, maar goede wijnen zijn nu eenmaal niet goedkoop.