Verderol Verdejo van de Hema 2017, D.O. Rueda, Spanje

Verderol Verdejo van de HemaRueda en Verdejo zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.  De wijnen zijn dan ook best populair. Is de Verdejo van de Hema ook populair onder de klanten?

Vina Verderol is afkomstig van de bodega Hijos de Alberto Gutiérrez, gelegen in het stadje Serrada op zo’n 25 km van Valladolid. De wijnstreek Rueda ligt op ongeveer 165 km ten noordwesten van de hoofdstad Madrid. Het is echt een gebied van witte druiven, waarbij de Verdejo druif een zeer dominante rol speelt. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 600 en 800 meter. Het gebied is tamelijk vlak. Rueda heeft een landklimaat, met warme zomers en koude winters. De gemiddelde neerslag (400 mm per jaar) is vrij laag te noemen.

Deze witte wijn van Vina Verderol bestaat voor 100 procent uit de Verdejo. Er zit 13 procent alcohol in en met een simpele draai aan de schroefdop kun je het glas (of glazen) inschenken. Een vrolijk etiket siert de fles.

Je kunt de Verderol Verdejo bestellen bij de HEMA via deze LINK. Er hangt een prijskaartje van € 5,50 aan deze wijn.

Verderol Verdejo

Verderol Verdejo 2017

Helder en licht strogeel van kleur met een gemiddelde intensiteit voor witte wijn. In de rand loopt de kleur bleek weg.
In de neus tref ik een mooie, frisse fruitmand aan van peer, ananas en granny smith appels. Ook een hintje tropisch fruit. Iets kalk. De neus is goed open en bijna stuivend.
Rond en best vol in de mond. Een wat filmend mondgevoel. Flinke, maar fraaie bitters van amandelnoten. Boordevol rijp geel fruit, zoals in de neus. Ook hier wat tropische hinten (banaan). Voor een Verdejo zijn de zuren mild te noemen. Kruidig, een wit pepertje. Plezierig.

Verderol heeft met deze wijn een soepele en volle Verdejo in de fles gezet. Het fruit in de wijn komt heel rijp over. Een wijn met een hoge doordrinkfactor. Laat het voorjaar maar beginnen!

Score voor deze Verdejo van de Hema is 13,4 punten.

Geschat bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2020.
Verderol Verdejo van de Hema
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #hema #rueda #verdejo