Ventoux Ogier 2016, AC Ventoux, Frankrijk

Ventoux Ogier 2016, AC Ventoux, Frankrijk

Ik val maar direct met de deur in huis: deze Ventoux Ogier 2016 is lekker in de aanbieding!


Lees verder na de advertentie exaro

Ogier weet wel hoe je wijn moet maken hoor. Als je al sinds 1859 (!) wijn maakt en je weet nu nog steeds niet op welke manier je het beste uit de druiventrosjes kan halen, dan weet ik het niet meer…

De wijngaarden van Ogier zijn gelegen in het zuiden van de Rhône Vallei, in de regio van de Mont Ventoux, vlakbij de steden Carpentras en Apt in de Vaucluse. Ogier werkt duurzaam én met behoud van het ecosysteem. De bodemgesteldheid bestaat uit leem en klei.

Ogier is goed bezig!

De Grenache- en Syrahdruif vinden deze ondergrond heerlijk en met een zonnig zonnetje op je kruin voelen ze zich daar thuis en tevreden.

De Wjnkring heeft deze Ventoux zoals gezegd in de aanbieding van € 7,95 voor de interessante prijs van € 5,99! Een koopje, al zeg ik het zelf.. (HIER te bestellen).

Met 14,5% aan alcohol en het grote wijnglas wordt uit de kast gehaald…

Ventoux Ogier 2016

De kleur van deze Ventoux Ogier 2016 is zeer diepdonkerrood/paars over de gehele tong tot diep in de rand. Zeer jong en zeer vol. De diepte os zeer diepdonker. Een topkleurtje heeft Ogier hiervan weten te maken.
In de neus laat Ventoux Ogier 2016 rijp kersen- en bramenfruit zien met cacaoboter en pruimen. Jong en krachtig. Ook rond en kruidig. De neus komt redelijk los.
Op de tong is Ventoux Ogier 2016 mooi rond en lichtjes droog. Krachtig donkerrood fruit (bramen en kersen), gecombineerd met laurier en drop. Best intens en jong. Wat alcoholisch. Ook wat melkzuur. Qua diepgang en structuur is het matig, maar wel voldoende. Pittige, kruidige, fruitige goede afdronk.
Ventoux Ogier 2016 is een wijn met voldoende kleur en fruit. Ook krachtig, maar ook soepel en best rond. De structuur zelf is wat matig en dat is zeker weer terug te zien in de prijs. Dus overall heb je hier een leuke jonge en krachtige wijn die veel wijnliefhebbers zal gaan bekoren. Prima prijs/kwaliteitverhouding.

Ogier heeft met deze Ventoux Ogier 2016 een prima wijn op de markt gezet die zeker het goed gaat doen bij de Rhôneliefhebber. Ventoux Ogier 2016 geef ik 14,0 punten, 80PP en *½* en u kunt de wijn nu al drinken (wel even van tevoren laten ademen) en een paar jaar houdbaar. In onderstaand Wijnkringmagazine kunt u er nog meer over lezen en wellicht staan er nog meer leuke wijnen voor u in. Allemaal in de aanbieding!