VAW Maréchal Foch Barrique 2007, Achterhoek, Nederland

Marechal Foch

Wijngaard De Reeborghesch wordt met passie gerund door eigenaar en wijnbouwer Henk Marmelstein en vormt samen met een aantal andere wijnboeren het Coöperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers (VAW).


Deze wijn gemaakt uit de Maréchal Foch heb ik afgelopen zomer bij Henk van Wijngaard de Reeborghesch gekocht. Een wijn die voor Nederlandse begrippen op leeftijd is, van het oogstjaar 2007. En van een druivensoort die je niet vaak tegenkomt.

Maréchal Foch, wat is dat voor een druif? Marechal Foch is een Frans hybride ras, genoemd naar een bekende Franse maarschalk uit de Eerste Wereldoorlog. Het ras is gekweekt op het Obelin instituut te Colmar (Frankrijk). Maréchal Foch wordt vooral verbouwd in de koelere regio’s van de Verenigde Staten (Minnesota, Oregon) en in Canada.
De kenmerken van Maréchal Foch zijn kleine trossen en een sterke groei. De druif heeft een hoge weerstand tegen schimmelziektes.

We gaan ‘m eens proeven…

Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers Maréchal Foch Barrique 2007

Een diepe en donkerrode kleur met een iets bruinrode ontwikkeling in de rand.
Een open neus van kool, paprika en aarde. Zoete bramen, iets stallucht en wat rokerig. Wel wat vluchtig in het glas.
Zacht en mild op de tong. Fijne kruiden, specerijen en zoethout. Een combinatie van zoete bosbessen, groente en vanille. Fluwelig, gerijpt en rond. Wat kort in de afdronk.
Interessante wijn door de vele smaakimpressies, redelijk complex.

Totaal 14,3 punten. Drinken nu tot 2017.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!