Val St. Pierre een gulle GSM wijn uit de Pays d’Oc

Val St. Pierre een gulle GSM wijn uit de Pays d’Oc

Val St. Pierre is een rode wijn die gemaakt is van de druivenrassen Grenache, Syrah en Mourvèdre. Deze combinatie van druivenrassen is gewild bij de wijnboeren in het zuiden van Frankrijk.

Die druivenrassen zijn zeker zeer gewild in het zuiden van Frankrijk. Van het Rhône gebied tot aan de Italiaanse grens en dan weer richting de Spaanse grens komt je die druivenrassen tegen.

De Grenache is de belangrijkste druif

Grenache is een van de meest bekende druivenrassen die vallen in het rijtje GSM. GSM staat in de wijnwereld voor Grenache, Syrah en Mourvèdre. Dit zijn dé druiven in de Rhone vallei en Languedoc Roussillon.
Grenache houdt van warmte en toch wil het druivenras koele nachten. Koelte in de nacht doet de Grenache goed. Frisse wijnen krijg je hierdoor en het alcoholgehalte blijft ook binnen de perken.

Grenache, 3 soorten Grenache
Grenache Noir

Wil je rijpe Grenache, dan moet je de druif rijp plukken, dat wil zeggen: wanneer de druif een fenolische rijpheid heeft. Het nadeel is dan weer dat Grenache dan veel alcohol geeft. Heb je een cépage Grenache, dan moet je niet schrikken van een alcoholpercentage van 14 tot 15%, terwijl 16% alcohol ook geen uitzondering is.
De Mourvèdre is er voor de kracht. Dit is een krachtpatser die ook van heel veel zonlicht houdt. De Syrah bezorgt de wijn de frisheid. Een wijn zonder zuren is als limonade en dat wil je niet.

De Val St. Pierre is te koop bij Dirck III in de winkels en op de website voor € 6,99

Geproefd:
Val St. Pierre, gulle rode wijn met veel souplesse

Kleur: de kleur van de Val St. Pierre is medium vol en roodpurper op de tong. In de rand is de kleur wat bleek met roze en oud rood / 2,6

Neus: de neus van deze IGP wijn is zeer gul en zeer fruitig. Als fruittonen vind ik framboos, kers, wat pruim en wat aardbei. De neus is medium vol en medium diep / 3,5

Smaak: de smaak komt zacht over met kers, pruim, framboos en wat viooltjes. De body is medium vol, zacht en ook hier heel gul. De afdronk is goed / 5,3

Mijn eindoordeel over Val St. Pierre uit de Pays d’Oc:
De combinatie van de druivenrassen blijft mooi. Het zijn ook perfecte druivenrassen in het zuiden van Frankrijk. Duizenden wijnen bestaan hier uit deze combinatie van druivenrassen en dan is het moeilijk om hier bovenuit te stijgen. Toch lukt het wel met deze Dirck III wijn uit de Pays d’Oc. De Val St. Pierre blinkt uit met zijn fruitigheid, zachtheid en zijn souplesse zonder daarbij iets van kracht te moeten inboeten. Gewoon een lekkere wijn uit het zuiden van Frankrijk die net even boven het maaiveld uitsteekt / 1,8

Dus geef ik deze Val St. Pierre van Dirck III een totaal van 13,2 punten, een goede score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *