Uniqato Rubin 2010, Bulgarije

Bulwijn

Wijn uit inheemse druivenrassen blijven verrassen. Neem deze prachtige rode wijn uit Bulgarije.

Wijn uit de Rubin druif. Wat zegt verkoper Bulwijn.nl hierover?
“De Rubin druif is een authentiek Bulgaarse druivensoort. Hij is ontstaan door de kruising van Syrah en Nebbiolo. De kruising vond plaats in 1944, maar het duurde nog tot 1961 voordat het nieuwe druivenras internationaal erkend werd. De Rubin druif wordt alleen geteeld in vrij kleine gebieden in de regio van Struma River Valley, in het zuid-westen van Bulgarije.”

Er zijn 19.000 flessen van deze Rubin geproduceerd en gebotteld in een zware, robuuste fles. De wijn heeft 10 maanden houtrijping ondergaan. Het alcoholpercentage is 14,5 procent en de fles is voorzien van een kurkafsluiting.

Deze prachtige wijn (leest u de proefnotitie maar) is verkrijgbaar bij Bulwijn.nl voor de prijs van € 12,95.
Importeur Bulwine Import.com zorgt voor ervoor dat mooie kwaliteitswijnen uit Bulgarije hier in Nederland op de markt verschijnen.

Uniqato Rubin 2010

Donkerrood en geconcentreerd van kleur. Vol in de rand met iets ontwikkeling. Een olieachtige viscositeit.
Een goede open neus: rokerig, confiture, zwarte bessen, tabak en iets zuivel. Stallucht, vanille en iets zoet.
In de mond krachtig en vol. Bittere chocolade, cacao, koffie en mocca. Zwarte peper. Donker fruit van bramen en zwarte bessen. Rond en goed in balans.
Stevige en robuuste wijn met veel fruit. In deze wijn gaan kracht en elegantie hand in hand. Een topwijn uit Bulgarije met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding! Gouden medaille dus…

Totaal 17,2 punten. Drinken nu tot 2022.

Ed