Unico Doppio 2018 van Fratelli A&R, vol, zwoel en verleidelijk

Uit Piemonte komt deze fijne, houtgerijpte rode wijn die garant staat voor alledaags genieten.

Deze Unico Doppio is afkomstig uit de DOC Langhe Rosso. Producent zijn de broers Antonio & Raimondo Fratelli. Unico Doppio is gemaakt van een mix van inheemse en mondiale druivenrassen. De verdeling is als volgt: 40 procent Nebbiolo, 25 procent Merlot, 20 procent Cabernet Sauvignon, 10 procent Pinot Nero en 5 procent Syrah. De term “Doppio” slaat op de 24 maanden lange lagering op Franse eikenhouten vaten én voor het hoge aandeel Nebbiolo in deze wijn.

Unico Doppio is verkrijgbaar bij de Wijnbeurs. De (normale) prijs voor een fles van deze wijn is € 11,99. De wijnbeurs zet deze wijn regelmatig in de aanbieding, dus let op!

Unico Doppio 2018 van Fratelli A&R

Vrij diepdonkerrood. De kleurintensiteit is 4 op een schaal van 5. In de rand wat bleekrood. Een beetje zweem op de wijn, wat later verdwijnt.
Fijne, aantrekkelijke neus van rode bessen en kersen. Wat kruiden en specerijen zoals kruidnagel en komijn. Het houtgebruik komt ook duidelijk naar voren in de vorm van vanille. Daarnaast ook wat aardse geuren van een nat herfstbos.
Iets drogend en stribbelend op de tong. Wel rond, sappig en vlezig. Mokka, boshoning, confituur van kersen, zwarte peper, vanille en wat zoete likeur. Een verleidelijke smaak met een gemiddelde zuurgraad. Wat warmte in de afdronk.

Unico Doppio is een plezierige wijn voor alledag. Vol en vrij krachtig met zoete verleidingen die doen denken aan La Dolce Vita.

Score voor de Unico Doppio 2018: 15,3 punten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *