Tussock Jumper Vinho Verde 2017, DOC Vinho Verde, Portugal

Tussock Jumper Vinho Verde
Nieuw in het assortiment van Tussock Jumper is de Vinho Verde.

Tussock Jumper is een merknaam van wijnen die komen uit 10 verschillende landen. “Jump from wine to wine, all around the world” is de slagzin van Tussock Jumper.
Het zijn wijnen met herkenbare etiketten: op ieder etiket staat een dier afgebeeld met rode trui aan. Zo ook op deze Vinho Verde; hier staat een Portugese ezel op.

Tussock Jumper Vinho Verde

Het herkomstgebied Vinho Verde ligt in het noordwesten van Portugal, een gebied met een mild en vochtig zeeklimaat.
De gebruikte druivensoorten zijn mij niet bekend. De vinificatie wel. De druiven voor deze Vinho Verde zijn zorgvuldig geperst onder een lage druk. Vervolgens heeft de fermentatie plaatsgevonden op een gecontroleerde temperatuur tussen 16 en 18 graden. De wijn is vervolgens gelagerd in roestvrijstalen tanks. Voor het bottelen is de wijn koud gestabiliseerd en gefilterd. Tussock Jumper Vinho Verde heeft 11 procent alcohol en de fles is voorzien van een schroefdop.

Er staan nu 7 verschillende wijnen van Tussock Jumper in het schap van de Jumbo supermarkten. Deze Vinho Verde is aldaar verkrijgbaar voor de prijs van € 5,49.

Tussock Jumper Vinho Verder 2017

Een heldere, licht bleekgele kleur met een groene schakering erin. De wijn heeft lichte fijne belletjes.
De neus opent zich redelijk tot goed en komt plezierig en fris over. De geur van groene appels, ananas en citrusfruit (limoen). Ook wat banaan.
Op de tong is een lichte tinteling voelbaar. Fris en sappig met krokante zuren. Veel fruit van grapefruit en appels. Verder zit er een bittertje in. Deze Vinho Verde is sprankelend en soepel van smaak.

Een echte zomerwijn, zo kun je deze Vinho Verde van Tussock Jumper rustig typeren. Maar het is geen saai slobbertype. Fijn en licht van smaak. Die prettige tinteling geeft er ook nog een feestelijk tintje aan.

Score: 12,7 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2019.

Tussock Jumper Vinho Verde

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #tussockjumper #vinhoverde #jumbo