Tussock Jumper Tempranillo 2015, Vino de la Tierra de Castilla, Spanje

Tussock Jumper Tempranillo 2015 200

Een bekende wijn voor mij…

Enige tijd geleden heb ik namelijk ook al eens deze wijn mogen proeven. Het betrof toen echter een andere jaargang, namelijk de 2012 versie. Best een koopwaardige wijn, moet ik zeggen! KLIK HIER maar eens voor die proefrecensie…

TOT public relations heeft er voor gezorgd dat deze wijn bij ons op de proeftafel is gekomen en de wijn is bij de JUMBO supermarkt en diverse andere supermarkten te koop voor een prijs zo om en nabij de € 4,99.

Deze Spaanse stier met een alcoholpercentage van 14% zullen we eens gaan temmen…

Tussock Jumper Tempranillo 2015 ATussock Jumper Tempranillo 2015

Een flinke diepdonkerrode kleur over de gehele tong. Vol purperrood in de rand. De diepte is diepdonker. Flinke kleur. (3,0)
In de neus rijp, puur kersenfruit, spicy en alcoholisch. Organisch met laurier en natte bosgrond. Redelijke neus. (3,4)
Op de tong drogend, licht tannine, vol kersenfruit. Soepel en smakelijk. Wel een doordrinkwijn, maar wel met smaak. De aanwezige zuren houden het fris. Wat organisch, matig in de body en redelijk op de mid-palate. Smakelijke goede kersenafdronk met een licht wit pepertje. (5,3)
Ik moet zeggen: voor nog geen € 5 heb je hier een hele smakelijke wijn, die zijn mannetje wel staat. Veel smaak voor je geld. Licht gekoeld heb je een vriendje! (2,1)

Opdronk: Nu – 2018
Totaal : 13,8 punten {80PP} **

Nog steeds een goede koop!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!