Tussock Jumper Nero D’Avola 2016, IGT Terre Sicliane, Italië

Tussock Jumper Nero D'Avola
Morgen, 29 september, is het Dress Red Day. Tussock Jumper doet mee voor het goede doel.

Hoe zit dat? Welnu, vrijdag 29 september is het Dress Red Day. Op deze dag staat het vrouwenhart centraal. De Hartstichting roept deze dag iedereen op iets roods te dragen, om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten. Alles kan en mag, als het maar rood is!

De etiketten van de wijnen van Tussock Jumper dragen iedere dag een rode trui en zetten zich graag in voor het goede doel.

Voor iedere verkochte fles op Dress Red Day doneert Tussock Jumper 1 euro aan de Hartstichting!

De wijnen van Tussock Jumper komen uit 10 verschillende productielanden en zijn in meer dan 30 landen verkrijgbaar. In Nederland staan 6 verschillende soorten bij de Jumbo supermarkten voor € 4,99 in het schap (m.u.v. de Pinot Noir € 6,49).

Voor het goede doel helpen wij graag een handje en daarom proeven we de Nero D’Avola…

Tussock Jumper Nero D’Avola 2016

Medium dieprood en helder van kleur. In de rand purperrood uitwaaierend.
Een vriendelijke en open neus met het fruit van zwarte kersen. Verder de geur van custard en iets zuivel.
In de mond gelijk het licht stroeve gevoel van een jonge wijn (tannines). Wat kruiden (laurier, tijm) en ook hier iets zuivel. Het donkere fruit is goed aanwezig en geeft de wijn een sappige smaak. Iets warm. Wat weinig lengte maar de body is rond en best aardig.

Tussock Jumper Nero D’Avola 2016 is een jonge, ongecompliceerde wijn die makkelijk wegdrinkt maar toch ook wel iets van stevigheid en frisheid heeft. Commercieel gemaakt, een echte supermarktwijn die vele mensen zal aanspreken. Dus, steun het goede doel en koop morgen een flesje!

Score: 12,6 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.