Tufilla, IGP Marche, jaar 2016, Italië

Tufilla, IGP Marche, jaar 2016, ItaliëHeeft Gastrovino.nl met deze Tufilla 2016 een prijswinnaar binnengehaald…?

Wijnen uit de Marche, of in goed Nederlands “De Marken”, zie je niet vaak in de Nederlandse wijnwinkels. Gastrovino.nl is van mening dat dit veranderd moet worden en daarom importeren ze een aantal wijnen van wijnmaakster Simone Cappecci.

Inheemse druivenrassen hebben net iets meer…

Deze Tufilla 2016 heeft als basis het regionale en inheemse druivenras Passerina, dat handgeplukt is door Simone. Ik denk zelf dat ze wel enige hulp daarbij heeft gehad… 😉

Neemt niet weg dat zij daar goed bezig is; de wijngaarden worden door haar en haar medewerkers biologisch bewerkt en daar is zij trots op.

Tufilla 2016 is verkrijgbaar bij Gastrovino.nl en zal voor de prijs van
€ 9,95 per fles van eigendom wisselen. HIER TE BESTELLEN.

Deze witte Italiaanse inheemse heeft een redelijk alcoholpercentage van 12,5%

We gaan beginnen…

Tufilla 2016

Tufilla 2016 laat een bleekgele kleur zien met een witgouden fonkeling. Is kraakhelder en loepzuiver. Leuk kleurtje!
In de neus heeft Tufilla 2016 heerlijk tropisch en exotisch fruit. Ananas en abrikoosfruit. De neus komt redelijk goed los.
Op de tong heeft deze witte Italiaanse een zeer lichte prikkeling met mooi zacht en soepel exotisch fruit. Lychee, wat abrikoos en wat licht ananas. De wijn heeft wel een matige body; is redelijk op de mid-palate en is matig in breedte en diepte. Ook fris en wat vegetaal. Een goede frisse afdronk met een licht amandelbittertje.

Tufilla 2016 is een vriendelijke fris fruitige Italiaan die je neusvleugels doet trillen. Heerlijk exotisch en tropisch fruit, maar op de tong lopen deze fruittonen toch iets te snel weg in mijn ogen. All in all blijft dit een heerlijke witte Italiaan (of kan ik dat tegenwoordig niet meer zeggen? #metoo), die voor mij een aanrader is. Een totaalscore van 14,4 punten, 81-PP en **.

Wil je eens wat anders dan is dit uw kans.