Tselepos Classic Moschofilero 2013, PDO Mantinia, Peloponnesos, Griekenland

Tselepos Moschofilero  2013

Peloponnesos (schrijf ik het goed?) is het grootste schiereiland van Griekenland en daar komt deze wijn vandaan.

Tselepos Estate is door wijnmaker Giannis Tselepos samen met zijn vrouw Amalia in 1989 opgericht aan de voet van de Parnon berg. Hij is een van de pioniers die ervoor gezorgd heeft dat het oude inheemse ras Moschofilero weer in ere werd hersteld. De wijngaarden van Tselepos Estate liggen op 750m hoogte, en maken deel uit van een onderscheidend ecosysteem met extreem koude winters en milde zomers.

Goodsandmore.nl is de verkoper van deze en vele andere Griekse wijnen. Griekse wijn is bij veel mensen onbekend en er bestaan veel vooroordelen. De 300 inheemse duivenrassen met moeilijk uit te spreken namen dragen daaraan bij. Maar dit mag geen reden zijn om de heerlijke, verrassende Griekse wijnen links te laten liggen. En daar zijn wij als WijnGekken inmiddels wel achtergekomen!
Rest mij u het prijskaartje van deze wijn te melden: € 10,95.

Tselepos Classic Moschofilero 2013 Mantinia

Helder en bleekgeel in het glas (2,4).
De neus geeft perzik, iets zoetigs van rozijnen en wat gele appeltjes. Prikkelend, wat mineraliteit. Veel fruit en redelijk open (3,4).
Ook in de mond valt meteen de fruitigheid op. Perzik en nectarines. Witte peper en iets warmte. Pittige, stevige zuren en een bittertje van amandelen (5,7).
Aangename en redelijk volle witte wijn met een pittige en uitgesproken smaak (2,0).

Totaal 13,5 punten. Drinken nu tot 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!