Truffe Noire Merlot 2017 Prestige

Truffe Noire Merlot 2017 Prestige

Truffe Noire Merlot 2017 Prestige is een wijn uit de Pays d’Oc en is als ‘Best Buy Merlot’ beoordeeld geworden.

Best buy betekent in mijn ogen: de beste merlot wijn voor de beste prijs. Leuk is dat wij ook zo beoordelen, alleen gaat het ons niet zo zeer om de beste merlotwijn. Sterker nog: wat is de ‘best buy’ als de rest van de geproefde merlotwijnen ondermaats zijn…? Ja, dan heb je weliswaar de ‘best buy’, maar de best buy van de ondermaatse merlotwijnen….

‘Best buy’ wil dus niet alles zeggen…

Truffe Noire Merlot 2017 Prestige Is ook niet helemaal van de Merlotdruif gemaakt. Nee, ook zit er 15% aan Cabernet Sauvignon in. Echter, omdat wettelijk gezien het merendeel van de merlotdruif is gemaakt, mag het ‘Merlot’ heten.

Truffe Noire Merlot 2017 Prestige heeft een alcoholpercentage van 13% en is verkrijgbaar bij DE WIJNBEURS voor de prijs van € 5,99 (normaal € 8,49). 

Laat de wijn spreken!

Truffe Noire Merlot 2017 Prestige

Truffe Noire Merlot 2017 Prestige heeft een warme donkerrode tot rode kleur over de tong en laat een lichte ontwikkeling zien in de rand. De diepte is goed tot donker. Een leuke, egale en redelijk ontwikkelde kleur. (2,8)
De neus van Truffe Noire Merlot 2017 Prestige blijft wat achter. Wat pruim en wat bessenfruit, maar de neus komt niet heel lekker los. (2,8)
Op de tong is Truffe Noire Merlot 2017 Prestige vrij sappig en smakelijk, met voldoende fruit (rood fruit zoals wat pruim en rode bessenfruit). De wijn is niet helemaal rond en vertoont wat ruwheid. Dat komt deels door de nog aanwezige tannine, maar de wijn vertoont ook een eigen ruwheid. Soepel. Ook op de mid-palate is het wat matig alsmede in de breedte en afdronk. De afdronk is redelijk tot redelijk goed, redelijk sappig, maar ook hier niet helemaal rond. (5,0)

Truffe Noire Merlot 2017 Prestige is echt een wijn in het wat minder hoge segment. Een rode wijn die waarschijnlijk van meerdere wijngaarden afkomstig is en puur gericht is op de massa. Woorden als “Premier Vin” en “Prestige” hebben kwaliteitswijnen niet nodig. Er is echter ook een tegengeluid, want voor de prijs van € 5,99 heb je best een leuke wijn in handen, die makkelijk wegdrinkt en best wel sappig en smakelijk is. (1,9)

Truffe Noire Merlot 2017 Prestige krijgt van mij een totaal van 13,5 punten.

Drinken kan u het nu en wel een paar jaar houdbaar.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wijnbeurs #Merlot #Prestige #wine #Tastingnote

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *