Troupis Mantinia wit 2016, PDO Mantinia, Griekenland

Troupis Mantinia wit 2016, PDO Mantinia, GriekenlandTroupis Mantinia wit 2016 is één van de wijnen van de Griekse Winery Troupis, waar ik meer wijnen van heb geproefd. Kijk maar eens HIER voor de Goddelijke rosé!

Gastrovino.nl is de verkoper van deze Griekse wijn en verwent de Nederlandse wijnliefhebber al vanaf 1932. Dus al 85 jaar zijn de wijnverkopers van Gastrovino druk bezig u te voorzien van mooie en betaalbare wijnen.

Inheemse druiven hebben net iets meer.

Op de website van Gastrovino lees ik dat Troupis Winery in het hart van het Arkadisch plateau ligt en wel op het schiereiland de Peloponnesos. De familie Troupis maakt al sinds de jaren ’70 wijn voor lokale consumptie. Het domein ligt in het hart van het Arkadisch plateau en beheert 7ha aan eigen wijngaarden.

Om aan de stijgende vraag te voldoen zijn met lokale druiventelers langdurige contracten afgesloten. De productie is nu onder de bezielende leiding van zoon Yiannis, hij studeerde oenologie en moderniseerde het bedrijf.

Troupis Mantinia wit 2016 heeft als basis de Moschofilero druif en dit is één van de meer dan driehonderd inheemse druivenrassen die Griekenland rijk is.

Het alcoholpercentage ligt op 13% en de wijn is verkrijgbaar bij Gastrovino.nl voor de prijs van € 12,95 per fles.

Troupis Mantinia wit 2016

De kleur van Troupis Mantinia wit 2016 is zeer bleekgeel/witgoud over de tong. Mooi witgoud fonkelend. Kraakhelder en loepzuiver.
Troupis Mantinia wit 2016 heeft een lieve bloemrijke neus. Ragfijn. Rozen/perzik en citrusfruit en wat aan de zoete kant. Aangenaam en vrouwelijk. De neus komt redelijk goed los.
Op de tong laat Troupis Mantinia wit 2016 best wel wat smaak zien en is dan niet zo precair als de neus. Wat vettig, perzikfruit met wat kruidigheid en een licht wit pepertje. Zachte zuren en in balans. Goed op de mid-palate en ook goed in de breedte. Dat betekent genoeg smaak overall. De afdronk is prima.
Troupis Mantinia wit 2016 is een hele leuke witte wijn met twee gezichten: precair, vrouwelijk en lief in de neus en wat mannelijk en krachtig op de tong. Dus voor iedereen wat!

Troupis Mantinia wit 2016 krijgt van mij een totaal van 14,2 punten {80+PP} en **, omdat deze wijn vriendelijk en lief is, maar daarentegen ook veel smaak heeft met diepgang. Leuk, moet u zeker eens proberen! Op dit moment gewoon drinkbaar en houdbaar tot 2019.