Tresor de Loire Rosé, een zomers genot

De Tresor de Loire Rosé is een goedverkopende wijn in het assortiment van Dirck III. Zeker met deze zomerse dagen is deze wijn niet aan te slepen.

De Tresor de Loire Rosé is een goed verkopende wijn in het assortiment van Dirck III. Zeker met deze zomerse dagen is deze wijn niet aan te slepen.


Lees verder na de advertentie exaro

Rosé wijnen zijn er te kust en te keur. Veel rosé wijnen halen de eindstreep eigenlijk niet, maar deze Loire rosé is toch iets anders. Deze wijn is een hele lichtkleurige rosé die gemaakt is van de Cabernet Franc druif. De Cabernet Franc is het blauwe druivenras dat het meest staat aangeplant in het Loire district. De Cabernet Franc zorgt voor frisse, delicate rode wijnen, maar ook voor prachtige rosé wijnen.

De Trésor de Loire is te koop voor € 5,99 bij Dirck III in de winkels en op de website van Dirck III op https://www.dirckiii.nl

Geproefd:
Tresor de Loire Rosé, een zomers genot

Kleur: de kleur van de Rosé van Tresor de Loire is medium vol en mooi licht. In de rand is de kleur medium vol en fel oranje / 2,8

Neus: de neus is medium vol en doet zomers aan. Als fruittonen vind ik in de Tresor de Loire Rosé rood fruit als framboos en aardbei. De neus is diep en komt later goed los in het glas / 3,6

Smaak: in de smaak vind ik ook de fruittonen van rood fruit. De smaak zit vol met framboos, aardbei en een vleugje kers. Ik vind de smaak ook vrij vettig, rijp en rond. De body is vol, maar niet overdreven en de afdronk is goed / 5,7

Mijn eindoordeel over de Tresor de Loire Rosé uit 2019:
Het is niet zo vreemd dat deze wijn uitstekend verkoopt in de winkels van Dirck III. Het zomerse karakter, het rijpe fruit en de ronde vettigheid nodigen uit om te drinken en te genieten van het mooie weer. Maar ook met een salade of een dessert kun je deze wijn goed combineren / 1,7

Dus geef ik deze Tresor de Loire Rosé een totaal van 13,8 punten, een zeer mooie score

Hoe wordt rosé gemaakt
Eén van de meest favoriete technieken om rosé te maken is de saignée methode, wat “laten bloeden” betekent. Wanneer een wijnmaker meer tannine in zijn rode wijn wilt, wordt het roze sap uit de most verwijderd, en dat gebeurt in een vroeg stadium. De resterende rode wijn in de vaten wordt versterkt als gevolg van het “bloeden”, aangezien er minder sap overblijft. Het roze sap dat wordt opgevangen wordt afzonderlijk gemaakt tot rosé.
Het zijn eigenlijk twee vliegen in een klap. De rode wijn wordt meer geconcentreerder en de rosé, wat nu in theorie afval is, wordt nog verkocht als rosé wijn. Welke techniek er ook wordt gebruikt, na de scheiding van de schillen wordt rosé verder vergist, dit gebeurt op dezelfde manier als witte wijn.
Vaak wordt er ook alleen rosé gemaakt. Dit is net het omgekeerde van bovenstaande. De overige rode wijn die overblijft wordt vaak doorverkocht of is voor persoonlijk gebruik.


Lees verder na de advertentie exaro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *