Trésor Cathare Cabernet Sauvignon 2017, IGP Cité de Carcassonne, Frankrijk

Tresor Cathare

Een Cabernet Sauvignon uit de Languedoc. U kunt deze Trésor Cathare vinden in de supermarkt.

Producent van deze wijn is Les Vignobles Foncalieu, een coöperatie gelegen in het hart van de Languedoc. Foncalieu is in 1967 gestart. De leden zorgen voor een totale oppervlakte aan wijngaarden van 4.000 hectare, die gelegen zijn tussen Carcassonne en het Canal du Midi. De gebruikte druivenrassen zijn zeer divers.

Even iets over deze wijn, de Trésor Cathare. De legende vertelt dat de Catharen een kostbare schat verborgen hadden nabij de Cité van Carcassonne. Als hommage aan de historie van Occitane (Oc) introduceert Foncalieu deze wijn, gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon.

Trésor Cathare Cabernet Sauvignon is gebotteld in een zware fles met een diepe ziel. Het alcoholpercentage is 13,5 procent en om de fles te openen heeft u een kurkentrekker nodig.

De wijn is te vinden in de schappen van supermarktketen PLUS. Een fles van deze wijn kost u net geen 10 euro (€ 9,99).

Tresor Cathare

Degustation!

Trésor Cathare Cabernet Sauvignon 2017

Een diepe kleur , donkerrood en vol. Intensiteit 4 uit 5. In de rand loopt de kleur over in purperrood.
De neus is wat ingetogen. Ik ruik toch wat donker fruit van zwarte bessen en wat vanille. Beetje rokerig ook. Maar het geheel komt niet lekker los en heeft misschien wat meer lucht nodig.
Een wat uitdrogend en stroef mondgevoel geeft deze jonge wijn. Smaken van bittere chocolade, cacao, bessenfruit en gestoofd fruit op de achtergrond. Wat ijzerig, hetgeen de wijn straf maakt. Daarnaast alcoholische warmte. Medium vol van body. Komt jong en ongepolijst over. In de afdronk is de wijn toch wel snel verdwenen.

Dit is een jonge en nog wat ruwe wijn, gemaakt uit de vaak wat streng overkomende Cabernet Sauvignon druif. Ik mis echter lengte en frisheid in deze wijn en ik verwacht ook geen ontwikkeling die ervoor zou kunnen zorgen dat deze wijn op een later tijdstip hoog gaat scoren. Dit is geen slechte wijn, maar de prijs/kwaliteit verhouding is wel een beetje zoek.

Score: 12,6 punten.

Tresor Cathare Cabernet Sauvignon

Bewaarpotentieel: nu tot 2022.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #plus #languedoc #cabernetsauvignon

Reageren?
Wat vind jij? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Een gedachte over “Trésor Cathare Cabernet Sauvignon 2017, IGP Cité de Carcassonne, Frankrijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *