Torre de Ermelo 2018; een (h)eerlijke zomerwijn

Torre de Ermelo 2018; een (h)eerlijke zomerwijn van de wijnbeursIk haal u maar direct uit de droom. Torre de Ermelo 2018 is niet een wijn die uit Ermelo komt…

Nee, deze witte wijn van de Albarinodruif komt uit Rias Baixas, Noord Spanje. Bodegas Altos de Torona is de wijnproducent en Torre de Ermelo 2018 heeft een alcoholpercentage van 13%

Gewoon te koop in Nederland bij de WIJNBEURS voor de prijs van  € 8,99 (BESTEL HIER Torre de Ermelo 2018 van de Wijnbeurs) en ik weet zeker dat u er van gaat genieten, want dat heb ik namelijk ook gedaan toen ik de wijn voor u proefde.

Laat de wijn spreken!

Torre de Ermelo 2018

De kleur van Torre de Ermelo 2018 is jeugdig en komt fris over. Mooi lichtgeel/witgoud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
In de neus laat deze Albarinowijn zien waar het vandaan komt: uit Rias Baixas! De wijnen die daar vandaan komen (de goede) zijn altijd superfruitig en rijk aan fruitindrukken. Ook deze Torre de Ermelo 2018 voldoet daaraan. Heerlijk fris en fruitig citroen, limoen, nectarine. De neus komt lekker los. (3,8)
Op de tong laat Torre de Ermelo 2018 ook hier de fruitindrukken van de neus terugkomen, waarbij opgemerkt wordt dat het ook zacht en mooi rond overkomt. Lichte mineraliteit. Zachte, doch wel aanwezige zuren complementeren de fruitindrukken van citroen, limoen en nectarine. Sappig. Redelijk goed op de mid-palate, breedte en diepte. Goed op de frisse afdronk. (6,0)

Torre de Ermelo 2018 is een (h)eerlijke zomerwijn die perfect gaat met vis, maar ook het heerlijk zal doen als aperitief of gewoon in je eigen tuin. Gewoon lekker genieten van de fruitindrukken, de frisheid en de jeugdigheid van deze zomerwijn! (2,2)

Torre de Ermelo 2018 krijgt van mij 14,8 punten.

Nu drinken en houdbaar tot en met de volgende zomer.

Torre de Ermelo 2018

#wijn #wijnbeurs #proefrecensie #RiasBaixas #Spanje #wijngekken #Ermelo #Albarino

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!