Tomh Rosé 2016, PGI Arcadia, Griekenland

Tomh Rosé 2016, PGI Arcadia, Griekenland

Het is duidelijk: Zeus zijn favoriete roséwijn was deze Tomh Rosé 2016.

U vraagt zich af hoe ik dat te weten ben gekomen… Nou dat is makkelijk: Zeus is de Griekse Oppergod en natuurlijk zeer chauvinistisch en dus dronk Zeus alleen maar Griekse wijnen (en dat is geen straf hoor, kan ik u vertellen!). Nu dronk (of drinkt, want Zeus is een God en dus onsterfelijk…) Zeus vele rode, witte en roséwijnen, maar wél wijnen van een bepaalde kwaliteit! En kwaliteit heeft deze rosé!

Gastrovino.nl (de wijnimporteur van al dit moois) heeft een goede slag geslagen met deze Tomh Rosé 2016.

Zeus heeft goede smaak

Deze Griekse Godendrank is gemaakt van de Moschofilerodruif en Troupis Winery is het wijnhuis dat in dienst staat van Zeus… 😉

Godenwijnen zijn nooit goedkoop en dus deze Tomh Rosé 2016 ook niet: € 15,95 zal u er voor moeten neertikken, maar dan beloof ik u dat u een hele mooie roséwijn op tafel krijgt die u makkelijk bij uw gerechten kan serveren. HIER TE BESTELLEN

Ik laat u niet langer in spanning…. We gaan proeven….

Tomh Rosé 2016

Tomh Rosé 2016 heeft een bleke zalmkleur over de tong. Mooie fonkeling in de rand. De diepte is kraakhelder en loepzuiver. Tomh Rosé 2016 heeft een leuke kleur. (2,8)
De neus is fijn. Mooi bloemerig met aarbei en het woord is fijnbesnaard. De neus van deze deze godenrosé komt redelijk los. (3,6)
Ook op de tong is het een fijne wijn. Bloemen met aardbeifruit. Een welgevormde wijn deze Griekse Godin met zachte zuren voor de frisheid (en fris moet een roséwijn nu eenmaal zijn). Ook is zij ietwat heet (wit pepertje) en heeft iets alcohol, maar zeker niet storend. Tomh Rosé 2016 is mooi vol, soepel en intens. Goed op de mid-palate en Tomh Rosé 2016 heeft een zachte fijne, licht ‘hete’ goede tot brede afdronk. (6,5)
Veel roséwijnen zijn aardig en voldoen aan het imago dat de roséwijnen hebben, maar Tomh Rosé 2016 is meer. Het is meer een fijne rosé Pinot Noirwijn op niveau. Fijnbesnaard met genoeg diepgang. Dit is gewoon een mooie fijne wijn waar je met plezier aan terug denkt. Ook een spijsrosé! Ik zeg DOEN!

Tomh Rosé 2016 kunt u nu gewoon gekoeld drinken, maar is nog houdbaar tot en met 2019. Ik geef deze Godenwijn een totaal van 15,1 punten {83+PP} en **½* en dat is een hele mooie score voor een roséwijn!