Tierra del Fuego Sauvignon Blanc Reserva 2022, toegankelijk wit

Opnieuw een wijn van Tierra del Fuego op de proeftafel. Ditmaal is de Sauvignon Blanc uit de Reserva-serie aan de beurt.

Trouwe volgers van onze website weten dat inmiddels enkele wijnen van het Chileense Tierra del Fuego zijn beoordeeld door mij. En, over het algemeen genomen, scoren deze supermarktwijnen heel behoorlijk.

De wijnen van Tierra del Fuego staan in de schappen van supermarktketen Plus. Er zijn 2 series: Reserva en de iets duurdere Gran Reserva. De wijnen uit de Reserva serie, waaronder deze Sauvignon Blanc, hebben een prijskaartje van net onder de 5 euro.

Deze wijn met herkomstbenaming D.O. Valle del Maule, heeft 12,5 procent alcohol en de flesafsluiter bestaat uit een schroefdop. Even draaien en proeven maar…

Tierra del Fuego Sauvignon Blanc Reserva 2022

In het glas een licht strogele kleur met iets groene nuances.
De aangename neus geeft rijp fruit van perzik, ananas en mirabellen. Fris, met een duidelijke zoete hint.
Op de tong rond, sappig en soepel. Een grapefruit-bittertje geeft wat spanning. Iets honing. Ook in de smaak veel rijp geel fruit, van het soort aangetroffen in de neus. Niet strak droog, eerder gul en wat filmend met een restzoetje. Een wit pepertje in de afdronk.

Een fijne Sauvignon Blanc met een hoge doordrinkfactor. Ronde, toegankelijke wijn, alles netjes binnen de lijntjes. In combinatie met het lage prijskaartje zal dit bij vele mensen aanslaan.

Score voor de Sauvignon Blanc Reserva 2022 van Tierra del Fuego: 13,7 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *