Tierra del Fuego Cabernet Sauvignon Reserva 2020, donker fruit

Wijnen onder de naam Tierra del Fuego vind je o.a. in de Plus supermarktketen. Ik ga enkele varianten proeven, te beginnen met deze Cabernet Sauvignon Reserva.

Het Chileense Tierra del Fuego (letterlijk: Vuurland) produceert wijnen van de bekende mondiale druivenrassen als Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenere, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Volgens de website bevinden de wijngaarden zich op verschillende bodems van alluviale en vulkanische oorsprong. Waarvan akte. Tierra del Fuego is één van de eerste van 20 wijnmakerijen die in 2011 werd gecontroleerd en vervolgens geaccrediteerd door Wines of Chile als een duurzame wijnmakerij.

Deze Cabernet Sauvignon Reserva heeft als herkomstbenaming D.O. Valle Central. De term Reserva doet een vinificatie met houtopvoeding vermoeden. Zekerheid daarover kan ik echter niet achterhalen. Alcohol is 13 procent en de fles wordt afgesloten door middel van een schroefdop.

De prijs van deze Cabernet Sauvignon Reserva ligt net onder de 5 euro.

Tierra del Fuego Cabernet Sauvignon Reserva 2020

Diepdonkerrood in het glas, met een kleurintensiteit van 4 uit 5. In de rand roze-rood.
Na enig walsen ontpopt zich een typerende Cabernet Sauvignon neus met fruitaroma’s van zwarte bessen en moerbei. Iets tabak, teer, peper en natte zwarte aarde.
Wat drogende tannines op de tong. Drop, zoethout, mint en salmiak. Wat oud eikenhout. Donker fruit van bessen en bramen. Ongecompliceerd, maar wel met enige body. Warm in de afdronk.

Aardige “supermarkt” Cabernet Sauvignon uit Chili, die iets aan de droge kant overkomt. Een glas geschikt voor bij de BBQ, of om gewoon onbekommerd van te genieten. Niets meer en niets minder.

Score voor de Tierra del Fuego Cabernet Sauvignon Reserva 2020: 13,4 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *