Thörle Saulheim Riesling Kalkstein 2016, Rheinhessen, Duitsland

Thorle Saulheim Riesling
De wijnen van Weingut Thörle in Rheinhessen staan voor kwaliteit. Deze Riesling bevestigd dit nog maar eens.

De wijngaarden van Thörle zijn 19 hectare groot. De bodem bestaat voor een belangrijk deel uit kalksteen, leem en kalkmergel. De druiven worden met de hand geplukt en er vind een strenge selectie plaats.
De gebroeders Christoph en Johannes Thörle verbouwen verschillende druivensoorten in hun wijngaarden. De belangrijkste soorten zijn Riesling, Silvaner en de “Burgunder” soorten Spätburgunder, Grauburgunder en Weissburgunder.

Weingut Thorle Riesling

Het assortiment is van laag tot hoog te onderscheiden in Gutsweine, Ortsweine en Lagenweine.
De geproefde Saulheim Riesling Kalkstein is een Ortswein van Thörle. De wijn heeft 12,5 procent alcohol.

Voor deze Saulheim Riesling Kalkstein 2016 heb ik tijdens mijn bezoek dit voorjaar bij Weingut Thörle € 12,50 neergeteld. De wijnen van Thörle zijn overigens in Nederland verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaken.

Thörle Saulheim Riesling Kalkstein 2016

Een mooie fonkelend heldere kleur in het glas, licht strogeel.
Een open en gulle neus met het fruit van limoen en ananas. Iets grassig, kalk en heel licht rokerig. Het komt superfris over.
Vol in de mond met prachtige delicate zuren en citrusfruit, gele appel en ananas. Een fijn grapefruit bittertje en daar tegenover wat honing. Dit alles geeft de wijn een spannende balans. Medium van body, rijk en zuiver. Veel mineralen. Complex van smaak.

Thörle heeft met deze wijn een uitgebalanceerde Riesling op de markt gezet. Een wijn die rijk is aan spanning en finesse: dit is vakwerk!
En dat laatste wordt, in combinatie met de prijs, beloond met een bronzen medaille!

Score: 16 punten.

Bewaarpotentieel: nu tot 2023.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #weingutthoerle #rheinhessen #riesling