Thörle Saulheim Kalkstein Silvaner 2022, verfrissend en slank

Weingut Thörle uit Rheinhessen blijft indruk maken met zijn wijnen. Deze Silvaner is een gewoonweg een heerlijke wijn van uitstekende kwaliteit.

Weingut Thörle deelt zijn wijnen in de kwalificaties Gutswein, Ortswein en Lagenwein. De Silvaner die ik nu bespreek valt onder de categorie Ortswein.

De Silvaner druiven worden met de hand geplukt. Na een standtijd van 6 uur vindt de vergisting plaats met gebruik van natuurlijke gisten. Het vergistingsproces vindt plaats in zowel kleine (Holz-Tonneau 500 liter) als in grote (Stückfass) eikenhouten vaten. De vergisting neemt in totaal 6 weken in beslag. De wijn blijft vervolgens rijpen op de gistcellen tot mei van het jaar volgende op de oogst. Hierna wordt de wijn gebotteld.

Thörle Saulheim Kalkstein Silvaner 2022

Helder en licht strogeel, met een kleurintensiteit van 2 uit 5.
Een open neus met fruitaroma’s van ananas, rijpe peer en perzik. Een geur die mij aan vers gemaakte appelmoes doet denken. Wat floraal ook. Lieflijke en aantrekkelijke geuren.
Rond, vol en iets filmend in de mond. Een citrus-bittertje. Fruit van gele appels en perzik. Honing, amandelen en een tikje vanille. Verfrissend met een zekere mineraliteit in de smaak. Mals en sappig.

Score voor de Thörle Saulheim Kalkstein Silvaner 2022: 15,8 punten.

De wijnen van Thörle zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. De prijs van deze Ortswein Silvaner ligt zo rond € 17,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *