The Wine System Blanco 2018; een superwijn!?

The Wine System Blanco 2018; een superwijn!?The Wine System Blanco 2018 heeft een leuk etiket en daar is dan alles mee gezegd, of toch niet…? Is het een superwijn…?

Volmondig JA kan ik zeggen op de vraag of ik het etiket van The Wine System Blanco 2018 leuk vind of niet. Speels, kleurtjes en beestjes doen het altijd goed op een etiket!

En toch vind ik dit een superwijn!?

Ook op dit vraag kan ik JA zeggen, want deze wijn heb ik persoonlijk uit de schappen van een supermarkt gehaald. Een super(markt)wijn, dus…

Deze witte Spaanse wijn is een blend van de Chardonnay en de Viuradruif en heeft een alcoholpercentage van 12,5% en dat valt dus reuze mee. Ik heb het gekocht bij de DEEN supermarkt, maar het zou ook ergens anders in de schappen kunnen staan. Prijs was € 5.

Laat de wijn spreken…

The Wine System Blanco 2018

The Wine System 2018 heeft een bleke licht geel/witgouden kleur. Mooi witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
In de neus zijn er fruittonen van perzik en peer. Wat zoetig aandoend. De neus komt redelijk los. (3,0)
Op de tong is The Wine System Blanco 2018 een makkelijke doordrinker. Ook hier wat perzik en peer en wat exotisch fruit, maar het is allemaal wat oppervlakkig. Weinig diepgang, body en breedte. Matig op de mid-palate. Matige zachte zuren en de afdronk is redelijk en loopt een beetje weg. (4,4)

The Wine System Blanco 2018 is een echte supermarkt wijn die voor een groot publiek is gemaakt. Leuk kleurig en vrolijk etiket doet je naar de wijnfles kijken en kopen. Ziet er gewoon leuk uit. De wijn zelf is maar matig, maar zeker niet onsmakelijk. Gewoon een matige doordrinker van de super… Een superwijn dus…(1,8)

The Wine System Blanco 2018 krijgt van mij 11,9 punten

Drinken moet u het nu..

#wijn #Deen #superwijn #super #supermarkt #Spanje #Chardonnay #Navarra #