The Scribbler 2012, Barossa Valley, Australië

The Scribbler 2012, Barossa Valley, AustraliëThe Scribbler 2012…het lijkt wel een naam van een speelfilm of zo iets….

Een Scribbler is vertaald een krabbelaar; iemand die schrijft voor zijn geld, maar wat heeft dat te maken met een wijn…?

Deze blend (Shiraz 46% en Cabernet Sauvignon 54%) komt van het grote en belangrijke wijnhuis Yalumba dat al sinds jaar en dag in Barossa Valley verblijft. Het is ook een wijn die de wijngids van Harold Hamersma heeft gehaald (niet elke wijn komt in de “grote”!) en heeft daar een leuk puntenaantal gehaald van 8+.

Yalumba is een belangrijke Australische wijnproducent

Belangrijker is dat deze Australische Ranger van 14% verkrijgbaar is bij de slijterijen die aangesloten zijn bij de Wijnkring en ook nog eens in de aanbieding is voor een prijs van € 14,49 (anders € 16,25). TE BESTELLEN middels onderstaand WIJNBLAD! Daar staan nog veel meer mooie aanbiedingen in en eerlijk gezegd: ik heb al besteld voor de Kerstdagen!

Laat de wijn spreken….

The Scribbler 2012

The Scribbler 2012 heeft een volle en felle diepdonkerrode kleur over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is diepdonker. Mooie zeer volle kleur. (3,0)
In de neus is The Scribbler 2012 zeer kruidig en laat donkerrood fruit met mint zien. Pruimen en rode bessenfruit. De neus komt goed. (3,9)
Op de tong is The Scribbler 2012 mooi rond en soepel. Rood en donkerrood fruit zoals bessen, bramen en pruimen. Wat eucalyptus/mint. Licht plakkerig/licht droog. Sappig en smakelijk. Redelijk goed op de mid-palate, diepte en breedte. Een kruidige, licht hete goede tot brede afdronk. (6,5)
The Scribbler 2012 is een wijn met genoeg smaak en neus. Veel kruiden en best intens, maar ook mooi rond en sappig. Een echte Australian Ranger! (2,3)

…en deze Ranger doet het goed bij een stevig diner en een mooi stuk rood vlees. Deze Barossa-wijn heeft bij Harold Hamersma een 8+ gescoord en bij mij 15,7 punten, 85+PP en **½* en is nu reeds goed te drinken en houdbaar tot 2021.