The Money Spider 2015, Roussanne, McLaren Vale, Australië

The Money Spider 2015, Roussanne, McLaren Vale, Australië

The Money Spider 2015 is een wijn van d’Arenberg. Het uitgegroeide familiebedrijf waar ze toch steeds weer interessante wijnen blijven maken.

The Money Spider 2015 is gemaakt van het druivenras Roussanne. Dit druivenras wordt nu nog steeds behoorlijk veel aangeplant in de Rhône vallei. Daar wordt het druivenras veel gebruikt voor blends met de Grenache Blanc, Marsanne en in enkele gevallen zelfs met de Viognier.
In de Rhône vallei komen er zeker interessante wijnen vandaan. Het is een druivenras dat goed tegen de zon op kan boksen. Door de dikke schil en de sterke druivenrank geeft het druivenras genoeg fruit. Vaak zie je wel het alcoholpercentage stijgen.

Bij deze The Money Spider 2015, Roussanne, McLaren Vale, Australië ligt het alcoholpercentage op een middelmatig niveau van maar 12,9 %. Voor McLaren Vale, toch een heet gebied in Australië, is het eigenlijk nog best laag te noemen.

D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivenrassen verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo. Voor de witte wijnen gebruikt met de Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne.

In 2008 won d’Arenberg nog de “Wine Company of the Year” award. D’Arenberg is nu in conversie richting de biologische wijnbouw! Meer weten over d’Arenberg? Klik hier.

De wijn is te koop tussen de 14 en 15 euro bij de betere wijnwinkels of online. Heb je interesse? Kopieer dan even de naam van het artikel en zoek in Google voor de beste prijs.

Geproefd:
The Money Spider 2015, Roussanne, McLaren Vale, Australië

Kleur: de kleur is heel licht en is bleek strogeel / 2,6

Neus: vettig fruitig is het eerste wat opvalt in de neus Vettigheid met een tikje romige peer, ananas en kalk mineraal. De neus is medium vol en diep. Komt na het chambreren vel beter los en is nu diep, vol en met veel complexiteit. Aangeraden wordt een temperatuur van ongeveer 8 tot 10 graden, maar ik drink hem toch liever wat warmer. / 4,0

Smaak: ook in de smaak komen de ananas en peer terug. Ook vind ik iets van meloen fruit. Ook bespeur ik houtopvoeding, romige tonen en wat noten met mineralige kalk. Dik fruit met een goede zuurgraad, een mooie combinatie. De smaak is goed vol en de afdronk is breed. / 6,6

Mijn eindoordeel van de The Money Spider 2015, Roussanne, McLaren Vale, Australië:
Een wijn van een druivenras die je als monocepage niet vaak tegenkomt en dat is eigenlijk heel jammer. Deze Roussanne heeft veel geur en smaak. Complexiteit en een mooie balans met lichte houttonen. Nog een tip: aangeraden wordt een temperatuur van 8 tot 10 graden, maar ik vond de wijn mooier en complexer worden bij een graad of 13. Eigenwijs of niet, het werd er beter op… / 2,3

In totaal geef ik deze The Money Spider 2015, Roussanne, McLaren Vale, Australië een dikke 3 sterren en 16,7 punten

The Money Spider 2015, Roussanne, McLaren Vale, Australië