The Hermit Crab Viognier Marsanne 2013, McLaren Vale, Australië

The Hermit Crab Viognier Marsanne 2013

We gaan een tripje maken. Een tripje naar het zuiden van Australië…

We gaan op bezoek bij het wijnbedrijf d’Arenberg, gelegen in McLaren Vale, alwaar Chester Osborn de touwtjes strak in handen heeft.

Chester-Osborne-met-wijngek-Martin-bij-DGS-wijnDe wijn is naar de hermietkreeft vernoemd. Chester legt in deze video uit waarom hij deze wijn zo genoemd heeft…

Viognier zit er voor55% in verwerkt en Marsanne voor 45%.

Geleverd door Deltawines, maar (en dat is natuurlijk nog veel belangrijker) verkrijgbaar bij alle wijnspeciaalzaken van Henri Bloem voor een prijs van € 13,95.

Hier nog een korte informatieve video van de wijn:

The Hermit Crab Viognier Marsanne 2013

De kleur is lichtgeel over de tong overlopend in waterig lichtgeel in de rand. Witgoud fonkelend, helder en zuiver. (2,6)
In de neus rood appelfruit en Spaanse meloen. Verleidelijk en in balans. Fris. Diep en breed. Licht hout. Goede neus. (4,0)
Op de tong fris rode appelfruit en licht pittig nectarine/mango. Lichte houttonen. Redelijk goed in z’n zuren en redelijk goed op de mid-palate. Een goede afdronk met een licht bittertje. (5,6)
Een pittig wijntje, een aparte combinatie, die zich best leuk verhouden. Neus is heerlijk, doch op de tong rondt het af met een licht bittertje en dat moet je liggen… (2,1)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 14,3 punten {81-PP} **½*

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of google+!