The Googly Chardonnay 2015, Zuid-Oost Australië

The Googly Chardonnay 2015, Zuid-Oost Australië

The Googly Chardonnay 2015 is een experiment.

Laatst liep ik door de supermarkt (ja, zelfs de Wijngekken moeten zo af en toe hun boodschappen zelf doen…) samen met mijn dochter en toen dacht ik bij mijzelf: het is tijd voor een experiment!

Zo heb ik mijn dochter, die weinig tot geen kennis van wijn heeft, een wijnfles laten uitzoeken. Consumenten die weinig of geen verstand van wijn hebben vallen dan terug op de enige waarneming waar zij vertrouwen in hebben en dat is : de ogen.

Het eerste wat de consument van een wijnfles ziet is het etiket. Spreekt het etiket aan, dan is de kans groot dat die wijn gekocht wordt. Een etiket kan ook een bepaalde uitstraling of verwachting bewerkstelligen. Een etiket met een mooi chateau doet vermoeden dat het een kwaliteitswijn is, want dat moet een echt chateau zijn uit de Bordeaux en daar weten ze wel wijnen te maken!

Het etiket doet meer dan u denkt!

Mijn dochter heeft dus op basis van het etiket een wijn uitgekozen en zo zijn we tot deze The Googly Chardonnay 2015 van One Chain Vineyards gekomen. De wijn is overigens gebottled in Spanje en dus niet in Australië. Zal ongetwijfeld in grote bulk aangekomen zijn in Spanje, alwaar de bulkwijn gebotteld is geworden voor de wijnmarkt.

Gekocht voor een prijs van om en nabij de € 4 en The Googly Chardonnay 2015
heeft een alcoholpercentage van 13% en is verkrijgbaar bij de DEEN supermarkten.

We gaan proeven…

The Googly Chardonnay 2015

De kleur van The Googly Chardonnay 2015 is lichtgeel/lichtgeel goud over de tong. Mooi fonkelend, helder en zuiver. (2,7)
De neus van deze The Googly Chardonnay 2015 is niet echt overtuigend. Wat perzik en witfruit, wat slapjes. De neus van deze Chardonnay komt maar matig los. (2,8)
Op de tong is The Googly Chardonnay 2015 soepel en heeft perzikfruit en witfruit in zich. Zachte zuren die wel aanwezig zijn. The Googly Chardonnay 2015 is zeer matig in de diepte en matig op de mid-palate. De afdronk is redelijk tot redelijk goed. (4,8)
The Googly Chardonnay 2015 is een matige Chardonnaywijn uit Australië die verrassend hoog in z’n zuren zit. De wijn mis echte diepte; echt een supermarkt Chardonnaywijn. (1,8)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 12,1 punten {73PP} *

Wijn kopen op basis van het etiket doen vele consumenten en daarom is het heel belangrijk dat het etiket aanspreekt. Topwijnen verkopen toch wel, want die worden verkocht aan wijnliefhebbers die verstand van wijn hebben en dus zich niet laten beïnvloeden door het etiket.