The Bright Side of Wine Sauvignon Blanc 2020, fris en lichtvoetig

Nieuwe huiswijnen in het assortiment van Spar supermarkten! Ik ga ze allemaal proeven. Als eerste de Sauvignon Blanc.

In de schappen van supermarktketen Spar zijn sinds kort een viertal nieuwe huiswijnen te vinden, geselecteerd door de kersverse category manager Bas de Swart. De mono-cépage wijnen (van één druivenras) zijn gemaakt van de bekende druivenrassen Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon. Ze dragen de naam The Bright Side of Wine. Het herkomstgebied van de wijnen is Central Valley in wijnland Chili.
De flessen kenmerken zich door een opvallend etiket en afsluiter. Dit uiterlijk maakt een vrolijke, ongedwongen indruk en dat is (denk ik) ook de bedoeling. Op het etiket staat, naast het smaakprofiel, ook nog een “food pairing” (zoals dat zo mooi heet). Daarnaast is op het etiket en op de schroefdopcapsule het logo van de Spar verwerkt.

Ik begin met de Sauvignon Blanc, de andere volgen op korte termijn. Een wijn met 12,5 procent alcohol. Een draai aan de schroefdop en proeven maar….

The Bright Side of Wine Sauvignon Blanc 2020

Helder en licht strogeel van kleur met een groen tintje erin.
In de neus tref ik fruitaroma’s aan van ananas en groene appels. Verder buxus en wat vers gemaaid gras. De neus is wel wat ingetogen; er komt niet veel los.
In de mond droog en voorzien van strakke, vrij hoge zuren. Het fruit van de neus zet zich voort in de smaak. Granny Smith appeltjes en citroen. De body is vrij dun maar het smaakpalet is ondanks de prominente zuren soepel te noemen. Wat kort in de afdronk. Maar ja: koop je dit soort wijnen om de afdronk?

Een ongecompliceerde Sauvignon Blanc. Wat mager maar wel fris en zuiver van smaak. Voor de liefhebber van een lichtvoetige wijn met kenmerkende Sauvignon Blanc zuren.

Score voor de Sauvignon Blanc van The Bright Side of Wine: 11,4 punten.

De serie huiswijnen van The Bright Side of Wine is verkrijgbaar bij de Spar voor de prijs van € 5,49 per fles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *