The Bright Side of Wine Merlot 2020, een rode allemansvriend

Op de proeftafel staat de tweede huiswijn van de Spar uit de serie “The Bright Side of Wine”: een wijn gemaakt van de Merlot.

In de schappen van supermarktketen Spar zijn sinds kort een viertal nieuwe huiswijnen te vinden, geselecteerd door de kersverse category manager Bas de Swart. De mono-cépage wijnen (van één druivenras) zijn gemaakt van de bekende druivenrassen Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon. Ze dragen de naam The Bright Side of Wine. Het herkomstgebied van de wijnen is Central Valley in het wijnland Chili.
De flessen kenmerken zich door een opvallend etiket en afsluiter. Dit uiterlijk maakt een vrolijke, ongedwongen indruk en dat is (denk ik) ook de bedoeling. Op het etiket staat, naast het smaakprofiel, ook nog een “food pairing” (zoals dat zo mooi heet). Daarnaast is op het etiket en op de schroefdopcapsule het logo van de Spar verwerkt.

Na de Sauvignon Blanc proef ik nu de Merlot. Ik vul het glas en…..

The Bright Side of Wine Merlot 2020

Een heldere, dieprode kleur met een bovengemiddelde intensiteit. Roze-rood in de rand.
De neus opent zich redelijk. Aroma’s van bosbessen, iets chocolade en teer. Wat aardse geuren (natte bosgrond).
Op de tong kom ik iets stroeve tannines tegen. De zuren zijn een tikkeltje prominenter aanwezig. In combinatie geven de tannines en de zuren een lichte bite aan de smaak. Fruit van aalbessen, rode bessen en een pepertje. Een wat “donker” smaakpalet; ik mis frisheid en een tikje kracht. Redelijk sappig en soepel.

Aardige en pretentieloze Merlot, een echte rode allemansvriend. Een wijn voor alledag.

The Bright Side of Wine Merlot 2020 scoort 12,5 punten.

De serie huiswijnen van The Bright Side of Wine is verkrijgbaar bij de Spar voor de prijs van € 5,49 per fles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *