The Bright Side of Wine Chardonnay 2020, frisse en zomerse Chardonnay

De zomer is een jaargetijde wat vraagt om een frisse, lichtvoetige wijn. Deze Chardonnay uit de supermarkt van Spar sluit daar goed bij aan.

In de schappen van supermarktketen Spar zijn sinds kort een viertal nieuwe huiswijnen te vinden, geselecteerd door de kersverse category manager Bas de Swart. De mono-cépage wijnen (van één druivenras) zijn gemaakt van de bekende druivenrassen Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon. Ze dragen de naam The Bright Side of Wine. Het herkomstgebied van de wijnen is Central Valley in wijnland Chili.
De flessen kenmerken zich door een opvallend etiket en afsluiter. Dit uiterlijk maakt een vrolijke, ongedwongen indruk en dat is (denk ik) ook de bedoeling. Op het etiket staat, naast het smaakprofiel, ook nog een “food pairing” (zoals dat zo mooi heet). Daarnaast is op het etiket en op de schroefdopcapsule het logo van de Spar verwerkt.

De derde wijn uit deze serie is de Chardonnay. Een wijn met 12,5 procent alcohol. De fles wordt afgesloten door middel van de bekende schroefdop, die er frivool uitziet.

The Bright Side of Wine Chardonnay 2020

Een heldere, licht strogele kleur. De kleurintensiteit waardeer ik op 2 uit 5 voor witte wijn.
De neus laat wat vluchtige fruitaroma’s zien van perzik, ananas, gele appel en limoen. Daarbij een snufje honing.
In de mond proef ik vrij hoge zuren in de eerste aanzet. Eigenlijk een ongewoon strakke en droge smaak voor een Chardonnay. Wel een smaak die tintelend en sprankelend fris is. Citrusfruit en appeltjes van het soort golden delicious. Een tikje schraal is het toch wel.

Verwacht geen ronde, vettige Chardonnay, want dan komt u bedrogen uit. Dit is een frisse en slanke wijn waarin de zuren een belangrijke rol spelen. Het is natuurlijk geen hoogvlieger, maar dorstlessend en zomers is het wel.

Score voor deze Chardonnay van The Bright Side of Wine: 11,8 punten.

De serie huiswijnen van The Bright Side of Wine is verkrijgbaar bij de Spar voor de prijs van € 5,49 per fles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *