The Bright Side of Wine Cabernet Sauvignon 2019, licht en soepel maar ook typerend

Ik sluit de proefsessie van de Spar-huiswijnen “The Bright Side of Wine” af met de Cabernet Sauvignon.

In de schappen van supermarktketen Spar zijn sinds kort een viertal nieuwe huiswijnen te vinden, geselecteerd door de kersverse category manager Bas de Swart. De mono-cépage wijnen (van één druivenras) zijn gemaakt van de bekende druivenrassen Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon. Ze dragen de naam The Bright Side of Wine. Het herkomstgebied van de wijnen is Central Valley in wijnland Chili.
De flessen kenmerken zich door een opvallend etiket en afsluiter. Dit uiterlijk maakt een vrolijke, ongedwongen indruk en dat is (denk ik) ook de bedoeling. Op het etiket staat, naast het smaakprofiel, ook nog een “food pairing” (zoals dat zo mooi heet). Daarnaast is op het etiket en op de schroefdopcapsule het logo van de Spar verwerkt.

De laatste in deze serie is de Cabernet Sauvignon uit het oogstjaar 2019. Volgens het etiket heeft deze wijn een houtopvoeding gehad. Details hiervan zijn mij echter niet bekend. Het alcoholpercentage wel: dat is 12,5 procent. Ik draai de vrolijk ogende schroefdop open en dan…

The Bright Side of Wine Cabernet Sauvignon 2019

Dieprood van kleur met een intensiteit die iets boven het gemiddelde ligt voor rode wijn. In de rand purperrood.
Een typische “Cabernet” neus met fruitaroma’s van zwarte bessen. Een tikje reductief, wat groene paprika. Daarnaast ook wat bessenconfituur en een snufje vanille door het houtgebruik. Iets rokerig.
In de mond redelijk milde tannines en zuren. Bittere chocolade, zoethout, cassis en donker fruit. Ook iets zoutig (zoute drop). Een restzoetje maakt het af. De smaak is soepel en sappig te noemen. Een tikje saai, ik mis wel wat spanning. Maar ja, wat wil je voor deze prijs?

Een Cabernet Sauvignon met een lichte, soepele body. De aanwezige geur- en smaakimpressies zijn wel herkenbaar Cabernet Sauvignon te noemen. Best een aardig glas.

De score voor deze Cabernet Sauvignon van The Bright Side of Wine is 12,3 punten.

De serie huiswijnen van The Bright Side of Wine is verkrijgbaar bij de Spar voor de prijs van € 5,49 per fles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *