Tesoruccio Primitivo 2017, IGT Puglia, Italië

Primitivo Puglia
Uit Puglia komt deze degelijke Primitivo, verkrijgbaar bij de bekende winkels van de HEMA.

De Primitivo is een vroeg rijpende druif die je veel ziet in Puglia en ook in Basilicata, in het zuiden van Italië. Primitivo is overigens dezelfde druif als de in Californië aangeplante Zinfandel. De afkomst van de Primitivo ligt in Kroatië, bij de druif Tribidrag.

De Tessoruccio Primitivo is verkrijgbaar bij de warenhuisketen van de HEMA. De wijn ligt daar in de schappen voor het prijsje van € 6,50. En dat is echt niet veel geld, want je krijgt er een goede wijn voor terug, leest u de recensie maar…
U kunt de wijn bestellen door op de banner van de HEMA aan de rechterzijde te klikken.

Tesoruccio Primitivo

Tesoruccio Primitivo 2017

Een volle dieprode kleur. Kleurintensiteit 4 uit 5. In de rand iets bleek en purperrood uitlopend.
De neus geeft veel fruit van zwarte kersen en donkere pruimen. Licht gestoofd, kruiden, gerookt vlees en iets vanille. Ook wat florale geuren die doen denken aan rode rozen.
In de mond proef je meteen dat dit een jonge wijn is. Deze Primitivo heeft aardig wat tannines en komt iets streng over. Wat ijzer, laurierdrop, wat zoutig. Salmiak. Kruidig en stevig met flinke zuren en veel donker fruit. Redelijk vol van body. Een levendige wijn waar je veel zuidelijke zon in terug proeft.

Een fijne, jonge Primitivo. Voor deze prijs heb je echt een wijn waar je mee voor de dag kan komen bij je gasten. En natuurlijk ook bij jezelf. De wijn kan ook nog wel wat flesrust hebben. Een aanrader!

Score: 14,3 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2022.

Tesoruccio Primitivo
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #hema #primitivo #puglia