Tesoruccio Pinot Grigio 2017 van de Hema, IGT Terre Siciliane, Italië

Tesoruccio Pinot Grigio
Een witte wijn die uitermate geschikt is voor het komende jaargetijde, is deze Pinot Grigio van Tesoruccio uit Sicilië. Verkrijgbaar bij de Hema.

Pinot Grigio is een populair druivenras. Het is een druif die in vele landen wordt verbouwd, onder verschillende namen. De lijst met synoniemen is dan ook zeer groot. De bekendste zijn natuurlijk Pinot Gris en Grauburgunder. De smaak van de wijn uit deze druif is daardoor ook niet onder één noemer te vangen.

Uit het zuidwesten van Sicilië, om precies te zijn in de omgeving van het plaatsje Sambuca di Sicilia, komt deze witte wijn gemaakt van de bekende Pinot Grigio druif. Een wijn met een “rustig” alcoholpercentage van 12 procent.

U kunt de Tesoruccio Pinot Grigio vinden in het wijnassortiment van de Hema. Na meerdere wijnen van de Hema te hebben beoordeeld kan ik concluderen dat de wijninkopers van de Hema een goede neus voor plezierige wijnen waar een vriendelijke prijsje aan hangt. Deze wijn bijvoorbeeld is te koop voor slechts 6 euro.
Als u deze wijn wilt bestellen, dan kunt u dat via deze LINK VAN DE HEMA doen.

Tesoruccio Pinot Grigio

Tesoruccio Pinot Grigio 2017

Een heldere, licht strogele kleur met een gemiddelde intensiteit voor witte wijn. Bleek weglopend in de rand.
Wat weinig neus, ook na het nodige walsen. Zoet fruit van perzik en nectarines. Lichtelijk de geur van afgestoomd behang, wat ook doet denken aan natte kalk.
In de mond een rond, zacht en iets boterig gevoel. Redelijk zachte zuren. Het fruit van de neus komt hier terug, maar wordt aangevuld met wat tropische fruitsmaken, zoals meloen. Een fijn nootachtig bittertje, wat de Pinot Grigio wel vaker heeft. Wat honing geeft de wijn een zoete touch.

Deze Pinot Grigio is een echte allemansvriend. Soepel, vriendelijk, ongecompliceerd en zacht met veel rijp fruit erin. Licht koelen en lekker van genieten op een mooie lente- of zomeravond!

Score: 12,4 punten.

De wijn is nu (2019) volledig op dronk. Jong drinken, dan is deze wijn van de Hema op zijn best.
Tesoruccio Pinot Grigio
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #hema #pinotgrigio #terresiciliane