Terre Casali Trebbiano d’Abruzzo 2020, een heerlijke doordrinker

De serie Terre Casali van het huis Chiusa Grande kenmerkt zich door betaalbare wijnen van goede kwaliteit. Ik proef de Trebbiano van de jaargang 2020.

Terre Casali is de naam van een serie van 4 wijnen, afkomstig van de wijngaarden rondom de wijnmakerij in Nocciano (regio Abruzzen). De wijngaarden hebben een oppervlakte van 15 hectare en zijn gelegen op een hoogte van 200-250 meter. De hele serie omvat 2 witte wijnen van respectievelijk de druivenrassen Trebbiano en Pecorino, één rosé (Cerasuolo) en één rode wijn, beide gemaakt van de Montepulciano druif. Alle wijnen zijn biologisch en vegan gecertificeerd.

Belofte maakt schuld. In februari van dit jaar heb ik de jaargang 2019 geproefd en daarbij aangekondigd dat de 2020 binnenkort ook op de proeftafel zou verschijnen. Dus…hieronder de proefnotitie van de jaargang 2020.

Wienaldi Wines is een wijn(web)shop die gespecialiseerd is in Italiaanse wijnen van inheemse druiven. In het prachtige assortiment zijn wijnen te vinden uit verschillende regio’s in Italië.
De Terre Casali wijnen hebben een vriendelijk prijskaartje: € 7.95 per fles.

Terre Casali Trebbiano d’Abruzzo 2020

Helder en strogeel van kleur met een groene tint erin.
De neus opent zich goed. Fruit van perzik, ananas, nectarines en mirabellen. Een snufje honing. Florale geuren van lentebloesem. Het is heel aangenaam allemaal.
Vol, sappig, rond en een tikje fluwelig in de mond met boordevol geel fruit.Helder en strogeel van kleur met een groene tint erin.
De neus opent zich goed. Fruit van perzik, ananas, nectarines en mirabellen. Een snufje honing. Florale geuren van lentebloesem. Het is heel aangenaam allemaal.
Vol, sappig, rond en een tikje fluwelig in de mond met boordevol geel fruit. Een wit pepertje en wat amandel. De smaak heeft daarnaast wat licht krokante zuren die de wijn levendig maakt. Een zuivere en plezierige smaak.

Uitstekende en toegankelijke doordrinker voor een scherpe prijs. Deze 2020 vind ik een tikje frisser dan de 2019. Een kwaliteitswijn voor alledag!

Score voor de Terre Casali Trebbiano d’Abruzzo 2020: 14,5 punten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *