Terre Casali Trebbiano 2019, witte kwaliteitswijn voor alledag

Het huis Chiusa Grande maakt ook wijnen die je, gelet op de prijsklasse, zonder meer iedere dag zou kunnen drinken. En ze zijn nog goed ook! Neem deze Trebbiano.

Terre Casali is de naam van een serie van 4 wijnen, afkomstig van de wijngaarden rondom de wijnmakerij in Nocciano (regio Abruzzen). De wijngaarden hebben een oppervlakte van 15 hectare en zijn gelegen op een hoogte van 200-250 meter. De hele serie omvat 2 witte wijnen van respectievelijk de druivenrassen Trebbiano en Pecorino, één rosé (Cerasuolo) en één rode wijn, beide gemaakt van de Montepulciano druif. Alle wijnen zijn biologisch en vegan gecertificeerd.

Ik heb ruim een jaar geleden de hele serie Terre Casali al eens doorgeproefd. Onlangs had ik de Trebbiano weer op de proeftafel staan en ik vind het zinvol om opnieuw aandacht te besteden aan deze uitstekende wijn.

Verkoper van de wijnen van Chiusa Grande is Wienaldi Wines. Deze wijn(web)shop gespecialiseerd in Italiaanse wijnen van inheemse druiven. In het prachtige assortiment zijn wijnen te vinden uit verschillende regio’s in Italië.
De Terre Casali wijnen hebben een vriendelijk prijskaartje; € 7.95 per fles. Momenteel is de jaargang 2020 verkrijgbaar. Die wijn komt zeker ook nog op de proeftafel…

Terre Casali Trebbiano 2019 van Chiusa Grande

Een heldere, strogele kleur met een flinke intensiteit.
Een lieflijke neus, die doet denken aan ontwakende lentegeuren. Lentebloesem, , bloemenhoning, zuivel en blanke rozijnen. Voeg daarbij fruitaroma’s van perzik, peer en nectarine en je hebt een verleidelijke neus in het glas.
In de mond soepel, maar ook vol en rond. Het rijpe fruit wat ik in de neus aantrof, aangevuld met rijpe meloen. Milde zuren die toch genoeg frisheid geven. Walnoot met honing. Een heerlijk glas!

Als u op zoek bent naar een betaalbare witte kwaliteitswijn voor alledag, dan bent u met deze Trebbiano aan het goede adres. Jong drinken, want dit is geen bewaarwijn. Ik adviseer om de wijn binnen 3 jaar na het oogstjaar te consumeren. Dat laatste lijkt mij geen probleem…

Score voor de Terre Casali Trebbiano 2019 van Chiusa Grande: 14,6 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *