Terrazzano Pecorino 2020, een karaktervolle wijn

Na de wat tegenvallende Verdicchio proef ik nu de Pecorino van producent Terrazzano. Hoe komt deze wijn voor de dag?

De inheemse Pecorino is een witte druif die veel voorkomt in de Italiaanse regio Abruzzen en de Marken. Maar ook in Toscane, Umbrië en Lazio is de druif te vinden. Wijnen van dit ras winnen, door hun aparte karakter, aan populariteit.

Deze Pecorino van Terrazzano komt uit de regio Marken (Le Marche) en wel uit het herkomstgebied DOC Falerio. De wijn is gebotteld in een amphora-fles, welke wordt afgesloten door een schroefdop. Eerder heb ik de Verdicchio van Terrazzano geproefd. Daar was ik niet zo van onder de indruk. Ik ga eens kijken wat de Pecorino in huis heeft.

De wijn is verkrijgbaar bij de supermarktketen Plus. Een fles kost u net geen 5 euro. Ik ga even ondervinden wat deze wijn te bieden heeft…

Terrazzano Pecorino 2020

Helder en strogeel in het glas. Een vrij intense kleur.
Fijne neus met aroma’s van rijpe perzik, abrikoos en mirabellen. Wat boenwas en de geur van lentebloesem. Elegant en open.
Rond en iets romig in de mond. Kruidig en vol. Witte peper, rijpe vettige peer, mirabellen, amandelen en walnoten. Iets honing. Fijne bitters die ik wel vaker aantref bij wijn van de Pecorino. Iets tannine op de tong en mooie, levendige zuren.

Sappige, fijne Pecorino, zeer koopwaardig! Echt een wijn met een eigen karakter, geen 13 in een dozijn. In vergelijking met de eerder geproefde Verdicchio is deze Pecorino smaakvoller en kwalitatief veel beter. Gouden medaille!

Score voor de Pecorino 2020 van Terrazzano: 15,3 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *