Terra Pura Single Vineyard Chardonnay 2015, D.O. Valle de Casablanca, Chili

Terra Pura Chardonnay
Chardonnay is en blijft een populaire druif. De wijn van deze druif is er in vele gedaanten. We proeven een licht getoast exemplaar uit Chili van Terra Pura.

Terrapura was een “project” van twee vrienden uit de wijnbusiness: Alfonso Undurraga en José Miguel Ovalle. Het wijnbedrijf Terrapura is ontstaan in 2006. Alfonso Undurraga is de 5e generatie van wijnmakers en heeft aan de leiding gestaan van het bekende wijnhuis Viña Undurraga.
Jose Miguel Ovalle is oenoloog en heeft zijn sporen verdiend als wijnmaker van kwaliteitswijnen in Chili als daarbuiten. De beide heren willen met dit project het specifieke karakter en terroir van Chileense wijn benadrukken, vandaar de naam Terra Pura (pure aarde). Terrapura is tegenwoordig in handen van de Matetic familie.

We proeven de Single Vineyard Chardonnay. Een deel van deze wijn (zo’n 30 procent) heeft vier maanden houtrijping ondergaan, om zo een fijne “houttouch” in de smaak te krijgen. De wijn heeft 13,5 procent alcohol en je opent de fles door middel van een schroefdop.

De wijnen van Terra Pura zijn opgenomen in het nieuwe assortiment van supermarktketen JUMBO. Een fles van deze Terra Pura Single Vineyard Chardonnay wisselt voor de prijs van € 7,99 van eigenaar.

Terra Pura Chardonnay

Terra Pura Single Vineyard Chardonnay 2015

Helder en strogeel van kleur. Een gemiddelde kleurintensiteit. Iets bleek in de rand.
De neus is verleidelijk zoet en geurig. Veel fruit van perzik, abrikoos en peer. Ook wat florale geuren.
Zacht, rond en boterig op de tong. Tegenover het zoete rijpe fruit van perzik en nectarines staan mooie frisse, milde zuren. Wat honing en vanille. Een licht en plezierig nootachtig bittertje. Ik bespeur ook wat mineraliteit. Een iets zoete, fluwelige stijl Chardonnay. Soepel en plezierig.

Voor de vele liefhebbers van een zachte, rijpe en licht getoaste Chardonnay is dit een goede keuze!

Score: 14,3 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.

Terra Pura Chardonnay
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #jumbo #terrapura #chardonnay