Terra Grande, IGT Toscane, jaar 2015, Italië

Terra Grande, IGT Toscane, jaar 2015, ItaliëOm een fles Terra Grande 2015 op te tillen heb je spieren nodig…!

Ja, de wijnfles van deze Toscaanse duivel is zwaar…heel zwaar… Zeker wel 1,5 keer zo zwaar als een ‘normale’ wijnfles.

Zegt dat wat? Ja en nee

Psychologische werkt het als je jouw wijn in een hele zware verpakking presenteert; geeft een gevoel van kwaliteit… Medeproevers zullen onder de indruk zijn en dus heeft de wijnproducent je al haast “in the pocket”.

Echter, om een wijn te beoordelen moet je niet naar de kwaliteit of zwaarte van de wijnfles kijken. Het gaat nu eenmaal om de inhoud, niet om de verpakking!

Op deze Terra Grande 2015 prijkt echter nóg een psychologisch effect en dat is een mededeling of stickertje dat deze wijn wel 96 van de 100 punten heeft gekregen van een professionele Italiaanse wijnproever; in dit geval Luca Maroni. Hoe het precies zit met die beoordelingspunten kunt u HIER LEZEN.

De goedgelovige wijnproever is al verkocht…

Terra Grande 2015 is te koop bij Wijnvoordeel en maakte uit van een wijnpakket dat door ons is samengesteld en, zoals beloofd, zouden wij alle wijnen onafhankelijk recenseren.

Deze Toscaanse wijn heeft een flink prijskaartje (€ 19,98) en is een blend van de Sangiovesedruif (80%), de Merlot (10%) en de Cabernet Sauvignon (10%).

Bestellen kunt u het via de banner op onze website.

O ja, Terra Grande 2015 heeft een alcoholpercentage van 14% en het is weer tijd om het grote proefglas uit de kast te halen…

Terra Grande 2015

De kleur van deze Terra Grande 2015 is donkerrood op de tong en overgaand in warm rood. De diepte is diepdonker. Mooie volle kleur.
In de neus laat Terra Grande 2015 rijp rood fruit (bessen en framboos) zien, is licht kruidig en fluwelig. Ook is er wat oud hout te bespeuren. De neus komt redelijk los.
Op de tong is Terra Grande 2015 zeer soepel en smoothy; ook elegant en zeker geen blockbuster. Silky, sappig en smakelijk. Rijp rood fruit van rode bessen/bramen en framboos. Ook wat chocolade vermengt met oud hout. Ook wat laurier. Redelijk goed op de mid-palate en redelijk vol. Goed in breedte en diepte. Een sappige goede afdronk.

Voel en zie je de verpakking dan denk je snel dat je een blockbuster te hebben gekocht. Het tegendeel is waar: Terra Grande 2015 is een elegante, stijlvolle silky dame. Zeker een mooie wijn, maar om nu 96/100 punten te halen dan moet je wel wat meer meebrengen (verwijzing naar puntensysteem). Terra Grande 2015 behaalt een mooie 16,0 punten, 86PP en ***. Met zo’n zware fles op de dinertafel en met deze elegantie maak je indruk op jouw gasten. Nu gewoon te drinken en houdbaar tot 2020.