Tenuta Montecchiesi Vermentino Chardonnay 2015, IGT Toscane, Italië

Tenuta Montecchiesi Vermentino Chardonnay 2015

Blends zijn eigenlijk de leukste wijnen die je kan proeven…

Tenuta Montecchiesi Vermentino Chardonnay 2015 dBlends maken het spannend, of spannender. Een beetje van dit en een beetje van dat… Interessant, maar het maakt het natuurlijk ook veel moeilijker. Eén druivenras gebruiken is no problemo!

Deze Italiaanse wijn is een blend. Een blend van de Vermentino en Chardonnaydruif en dat vergt skills en kennis om hier een mooie stabiele wijn van te maken. Petje af voor deze wijnboeren die het toch maar weer flikken.

Zo ook deze wijn. Een mooie uitbundige en speelse wijn die mooie uitgebalanceerd is en daarom verdient deze wijn een mooie BRONZEN MEDAILLE!

Te koop bij Gastrovino.nl voor de prijs van € 8,95 (HIER TE BESTELLEN).

Tenuta Montecchiesi Vermentino Chardonnay 2015

BronzenMedaillekleinDe kleur is licht bleekgeel, licht witgoud over de tong, Mooi fonkelend, kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
In de neus speels perzik en abrikoosfruit. Wat aan de zoete kant. Goede neus. (3,8)
Op de tong komen dezelfde fruitindrukken van de neus ook voorbij. Zoetig perzik en abrikoosfruit. Uitbundig en speels. Zachte zuren die de wijn fris houden. Redelijk goed op de mid-palate en een heerlijke frisse fruitige goede afdronk. (6,5)
Dit is gewoon een lekkere wijn! Zeer fruitig op elk niveau en met genoeg zachte zuren om het lekker fris te houden. Wie wil dit nu niet?! (2,3)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 15,4 punten {85+PP} **½*

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!