Tenuta Mara “Maramia” 2013, IGP Rubicone, Emilia-Romagna, Italië

Maramia 2013

Een wijn met een verhaal. Uit Emilia-Romagna komt deze exclusieve wijn.

Biodynamische wijn is wijn gemaakt in harmonie met al wat leeft in, om en buiten de wijngaard. De wijn draagt het Demeter keurmerk voor biodynamische landbouw. De druiven van deze biodynamisch geproduceerde wijn van Tenuta Mara worden bij de groei dag en nacht ondersteund door klassieke muziek van Mozart!
Bekijkt u het mooie introductiefilmpje maar eens, klik HIER.

De oost/zuidoost gesitueerde wijngaarden bij San Clemente (provincie Rimini) liggen op zo’n 200 tot 260 meter hoogte. De bodem bestaat uit een mix van klei en kalksteen.
De wijn is voor 100 procent gemaakt uit de Sangiovese druif. De houtrijping bedraagt 12 maanden op Franse eiken vaten, daarna nog 6 maanden flesrijping. Het alcoholpercentage is 13,5 procent. De totale productie van deze jaargang bedraagt ongeveer 15.000 flessen.

cantina-tenuta-mara

Deze bijzondere wijn is verkrijgbaar bij de Wijnlakei, specialist in Italiaanse wijnen. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar dan heeft u ook wat in huis! De fles wisselt voor € 49,95 van eigenaar.

Degustazione…

Tenuta Mara “Maramia” 2013

Tenuta-Mara logoR

Robijnrood en medium diep van kleur. Redelijk helder. Bleekrood uitwaaierend in de rand.
De neus opent zich goed: zwarte kersen, vanille, mint en steenkool. Iets stallucht, rokerig, lucifer. Vrij complex en aantrekkelijk.
In de mond zachte, zalvende tannines. Sappig vruchtvlees van kersen en zwarte bessen. Tabak, zoethout, laurier en een vleugje zwarte peper. Iets mollig. Ragfijne zuren die voor een prachtig samenspel zorgen. Rijk en fluwelig met prachtige vrouwelijke rondingen. Talmend in de afdronk.
Een wijn die langzaam tot je komt en je met haar vele finesses verovert. Geen zwaargewicht, maar delicaat, sensueel en intens.

Ik adviseer de wijn minimaal 2 uur van tevoren te karafferen/beluchten voor de optimale beleving.

Een bronzen medaille voor de prijs/kwaliteit verhouding is hier op zijn plaats!

Totaal 17,5 punten. Drinken nu tot 2022.

Ed