Tenuta de Angelis Rosso Piceno Superiore 2019, vol en levendig

Een wijn die al enkele malen op de proeftafel heeft gestaan is deze Rosso Piceno Superiore van Tenuta de Angelis. Ook deze 2019 stelt niet teleur.

Tenuta de Angelis is gevestigd in het uiterste zuiden van de regio Marken, in het plaatsje Castel di Lama. Wijnmaker Quinto Fausti zwaait hier de scepter. Het bedrijf is opgericht in 1950. Men werkt veel met inheemse rassen zoals Passerina, Pecorino, Montepulciano en Sangiovese, maar ook mondiale rassen zoals Chardonnay en Cabernet Sauvignon worden gebruikt voor de productie van de biologisch gecertificeerde wijnen.

De Rosso Piceno Superiore bestaat uit een blend van Montepulciano (70 procent) en Sangiovese (30 procent). De wijn heeft een houtrijping meegekregen van 12 maanden op gebruikte eiken vaten. Daarna een flesrijping van 6 maanden.
Deze wijn is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Voor iets minder dan 10 euro (€ 9,95) wordt u eigenaar van een fles.

Tenuta de Angelis Rosso Piceno Superiore 2019

Een vrij volle, robijnrode kleur. In de rand bleekrood weglopend.
De neus geeft op de stille spiegel een licht aroma van nagellak prijs. Na enig walsen fruitaroma’s van zwarte bessen en kersen. Een vanillegeur door de houtrijping. Iets zuivel en een tikje aards.
In de eerste aanzet wat drogend op de tong. Zwarte peper, cacao, laurierdrop en donkerrood fruit van bramen en kersen. Vrij stevig en sappig. Een fijne spanning in de smaak door de flinke zuren. Kruidig in de afdronk, die lang blijft “sudderen”.

Tenuta de Angelis heeft wederom een vrij volle, levendige rode wijn gemaakt die bij mij prima in de smaak valt. Een wijn met die typische Italiaanse bite, door het gebruik van de inheemse rassen.

Score voor de Rosso Piceno Superiore 2019 van Tenuta de Angelis: 15,5 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *