Tenuta De Angelis Rosso Piceno Superiore 2018, robuuste kwaliteitswijn

Deze volle, robuuste rode wijn komt uit de Italiaanse regio Marken. Hier is de wijnproducent Tenuta De Angelis al vele jaren gevestigd.

Om precies te zijn is Tenuta de Angelis gevestigd in het uiterste zuiden van de regio Marken, in het plaatsje Castel di Lama. Wijnmaker Quinto Fausti zwaait hier de scepter. Het bedrijf is opgericht in 1950. Men werkt veel met inheemse rassen zoals Passerina, Pecorino, Montepulciano en Sangiovese, maar ook mondiale rassen zoals Chardonnay en Cabernet Sauvignon worden gebruikt voor de productie van de biologisch gecertificeerde wijnen.

De wijngaarden voor deze wijn liggen op een hoogte tussen de 200 en 350 meter boven de zeespiegel. Deze Rosso Piceno Superiore bestaat uit een assemblage van 70 procent Montepulciano en 30 procent Sangiovese druiven. De wijn heeft een houtopvoeding meegekregen van 15-18 maanden in houten vaten. Om het hele proces af te ronden nog 6 maanden flesrijping. Alcohol is 13 procent. Ik heb ervaring met deze wijn uit de jaargang 2017. Die wijn is dusdanig goed bevallen dat ik mij nu stort op het oogstjaar 2018…

Tenuta De Angelis Rosso Piceno Superiore 2018

Een donkere, granaatrode kleur. In de rand bleekrood uitwaaierend. Dunne tranen hangen in het glas.
De neus is goed open. Zoete kersen en zwarte bessen. Geuren van natte aarde, leer, vanille, iets tabak en een lichte stallucht.
Vrij stevige, wat schurende tannine op de tong. Zwarte peper, teer, kaneel, zoute drop en chocolade. Houtrijping. Gestoofd donker fruit. Krachtig en sappig van smaak met flinke zuren die een prettige grip geven. Wat alcoholische warmte in de talmende afdronk.

Een robuuste en wat boerse Rosso Piceno van goede kwaliteit. Veel donker zondoorstoofd fruit. Een wijn die veel biedt voor zijn prijs. Een zilveren medaille waardig!

Score voor deze Rosso Piceno Superiore 2018 van De Angelis: 15,9 punten.

Deze fraaie Italiaanse wijn is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Een fles kost u € 9,65.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *