Tenuta Capoest Raboso, IGT Marca Trevigiana, Veneto, Italië

Tenuta Capoest Raboso

Een wijn gemaakt van de Rabosodruif… Dát zie je niet vaak!

RabosoDe Raboso groeit in het noorden van Italië en is vernoemd naar de Raboso rivier, die door Veneto stroomt. Er zijn twee verschillende wijnen die daar van deze druif gemaakt worden: de Raboso Veronese en de Raboso Piave. Je zult ze niet snel bij de Nederlandse slijter vinden. En in de toekomst nog minder, want de Raboso wordt wel gesnoeid, maar nauwelijks meer aangeplant (bron: anderwijn.nl).

Het is dus een vrij zeldzame wijn die in Nederland bijna niet verkrijgbaar is. Ik zeg “bijna”, want er zijn altijd van die vinofielen die deze wijn wel willen proeven en importeren en één van hen zijn de wijnliefhebbers van Tastemorewine.com.

Thomas en Sylvia McWey van Tastemorewine.com hebben er voor gezorgd dat deze zeldzame wijn op de proeftafel is gekomen van Wijngekken.nl.

Verkrijgbaar bij Tastemorewine.com voor de prijs van € 8,45 (HIER TE BESTELLEN).

Tenuta Capoest Lucchese Raboso ATenuta Capoest Raboso

Een redelijke kleur Vol rood op de tong en in de rand wat ontwikkeld. De diepte is redelijk. Redelijke kleur. (2,5)
Een snoepjesachtige vriendelijke fruitige neus. Framboos en kleine vriendelijke rode besjes. Wat zoetig. Redelijke neus. (3,0)
Op de tong een vrij fruitige vriendelijke, maar oo niet zo complexe wijn. Wat zoethout, framboos, en lichte rode besjes. Toch wat snoeperig en wat zoetig. Lichtjes droog. Redelijk op de mid-palate en een snoeperige, dus wat suikerzoete afdronk. (5,0)
Dit zijn wijnen die op zich best wel redelijk zijn, maar wel een bepaald publiek zoeken. Wijnliefhebbers van wat meer snoepjeswijnen zullen deze wijn zeker waarderen. (2,0)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 12,5 punten {75PP} *

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!