Tampesta Albarin 2016; een bijzondere wijn.

Tampesta Albarin 2016; een bijzondere wijn van Storms.nlTampesta Albarin 2016 is met recht een bijzondere Spaanse wijn.

Waarom deze witte Spaanse wijn zo bijzonder is heeft alles te maken met het druivenras.

Albarín is een wit inheems druivenras die uitsluitend in de regio Castillo y Léon voorkomt en bijna was uitgestorven. Door het initiatief van enkele lokale bodega’s in de regio (waaronder bodega Tampesta) wordt er nu hard gewerkt aan de terugkeer van dit oerras. De hoeveelheden zijn maar beperkt, omdat er slechts kleine percelen ter beschikking staan.

Als u op zoek bent naar bijzondere wijnen dan kunt u het best eens kijken op de website van STORMS.NL, een bevlogen wijnhandelaar die een neus heeft voor goede wijnen (het lijken de Wijngekken wel…).

Deze Tampesta Albarin 2016 heeft een alcoholpercentage van 13% en is te koop voor € 8,95 bij wijnkoperij STORMS.nl.

Laat de wijn spreken!

Tampesta Albarin 2016

De kleur van deze Tampesta Albarin 2016 is licht geel/lichtgeelgoud over de tong met een mooie lichtgeelgouden fonkeling in de rand. Lichte petillant in deze stille wijn. Kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
De neus van deze Tampesta Albarin 2016 houdt zich enigszins op de achtergrond. Waarneembaar is wat limoen en lychee. De neus komt redelijk los. (3,4)
Tampesta Albarin 2016 laat op de tong zien dat het een pure droge wijn is die ook een prikkel in zich heeft. Mooi rond. Limoen en lychee en lichtjes sinaasappel en sinaasappelschil. Best wat smaak. Redelijk goed op de mid-palate, breedte en diepte. Fris en zoals gezegd prikkelend. Lichtjes alcohol. De zuren zijn zacht en de afdronk heeft een licht bittere finish. (5,8)

Tampesta Albarin 2016 is, mits natuurlijk lekker gekoeld, een heerlijke zonnelesser. Het ronde frisse limoen met de sinaasappel en de lichte prikkel zorgen daarvoor. Het is echter niet een alledaagse wijn en ik raad het dan ook aan voor de wat meer gevorderde wijnliefhebber. (2,0)

Tampesta Albarin 2016 behaalt een puntentotaal van 14,0 punten.

Drinken kan u het nu een zeker een paar jaar houdbaar.

#Tampesta #wijn #proefrecensie #storms #wijnkoperij #wine #tastingnote

Storms.nl

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!