Sueterie Sprankel, Twentewijn, Méthode Traditionelle, Twente, Nederland

Sueterie Sprankel, Twentewijn, Méthode Traditionelle, Twente, NederlandEen champagne uit Nederland.

En natuurlijk weet ik dat ik het geen champagne mag noemen. Een officiële naam is er nog niet voor mousserende wijnen uit Nederland die volgens de methode traditionelle zijn gemaakt.

Wijngaard Hof van Twente is een vooruitstrevend bedrijf en Roelof Visscher, de wijnmaker heeft er ook veel verstand van. Niet voor niets komen meerdere wijnboeren uit de omgeving om hun wijnen te laten maken bij de familie Visscher.

Deze Sueterie Sprankel, zoals gezegd gemaakt volgens de methode traditionelle en gemaakt van het Nederlandse druivenras Riesèl, kost € 29,95. Meer info vind je op http://twentewijn.nl/

 

Geproefd:
Sueterie Sprankel, Twentewijn, Méthode Traditionelle, Twente, Nederland

Kleur: bleek strogeel en met een mooie kleine bubbel / 2,7

Neus: mooie zuivere neus. Wit fruit, gele appel met wat rijpe meloen vind ik in de neus. De neus is medium vol en – diep / 3,6

Smaak: niet geheel droog. Als fruit vind ik rijpe meloen en gele appel. Ook vind ik iets van walnoot met een vleugje suikerriet en hooi. De body is goed vol en de afdronk mooi lang met een zeer mooie complexiteit / 6,7

Conclusie: deze méthode traditionelle had voor mij iets droger mogen zijn. Een zeer lieflijke bubbel met complexiteit. Ben benieuwd hoeveel onderscheidingen deze champagne uit Nederland zal gaan wegslepen. Mooie bubbel / 2,2

XX ½ ster / totaal 15,2 punten

 

Sueterie Sprankel, Twentewijn, Méthode Traditionelle, Twente, Nederland detail

 

Martin