Studio by Miraval 2018; bekend, maar ook bemind…?

Miraval is een naam die tot de verbeelding van vele wijnliefhebbers spreekt.

Miraval is hét wijndomein van Brad Pitt en Angelina Jolie en hoewel zij een onderlinge privé-strijd zijn aangegaan is het nog steeds in hun handen en wellicht drinken zij elke dag wel een Miravalrosé…? Wie zal het zeggen..

Martin heeft de GROTE Miraval Rosé geproefd en er zelfs weer een klasse daarbovenop genaamd Muse de Miraval (kosten € 250!). Lees HIER Martin’s ervaringen.

Nu zijn de topwijnen van Miraval niet voor de ‘gewone’ wijnliefhebber met een normale beurs; maar deze Studio by Miraval 2018 is met een prijs van € 12,99 beter geschikt voor de normale mens.

Maar is deze rosé wel net zo goed als zijn grote broers..? 

In ieder geval is deze roséwijn gewoon te koop bij de GALL & GALL (Studio by Miraval 2018 is HIER te koop).

Laat de wijn spreken!

Studio by Miraval 2018

De wijn heeft een zachte en warme zalmroze kleur over de tong met een zeer mooie zacht roze fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
In de neus laat deze Franse roséwijn zien dat het voldoende vol en breed is. Zacht framboosfruit en wat lichte rode besjes. De neus komt redelijk goed los. (3,6)
De rosé is op de tong niet echt een standaardrosé. Het jonge frambozen- en aardbeienfruit maakt hier plaats voor een wat meer ingetogen, maar diepgaander framboosfruit en wat zachte rode besjes. Ook wat bloemerig. Mooi zacht en rond. Smoothy. Zachte en ronde zuren. Redelijk goed op de mid-palate, breedte en diepte. In balans. De afdronk is goed. (5,4)

Studio is geen gewoon terrasrosé, want daar heeft het gewoonweg teveel smaak voor. Maar, hoewel ik in mijn achterhoofd hou dat dit meer een eetwijn is, kan deze roséwijn mij ook weer niet zodanig onder de indruk brengen dat dit het niveau is van de GROTE Miraval. Nee, Studio by Miraval 2018 is zeker een leuke eetroséwijn, maar meer dan dat is het ook weer niet. En is natuurlijk ook niet te verwachten voor die prijs. (2,2)

Studio by Miraval 2018 krijgt van mij een totaal van 14,0 punten

Drinken kan u het gewoon nu.

#rosé #wijn #Miraval #Pitt #Brat #Jolie #proefrecensie #GallGall

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *