Striking French 2013, Pays d’Oc, Merlot, Frankrijk

Striking French 2013, Pays d'Oc, Merlot, Frankrijk

Striking French 2013, Pays d’Oc, Merlot, Frankrijk, het antwoord op de wijnen uit de Nieuwe Wereld?

Striking French 2013, Pays d’Oc, Merlot, Frankrijk is een aparte wijn met een apart etiket. Zichtbaar zijn de stakende Fransen die de Merlot willen promoten. On Veut du Merlot staat erop het spandoek, wat zoveel betekent als Wij willen Merlot, en wie wilt dat niet? Striking French is ook een wijn van de wijnmaker Jean Claude Mas.

Merlot is een druivenras dat over de hele wereld is aangeplant. Wel heeft het druivenras wat problemen met het hoge alcoholpercentage in warme streken. Ook hier zijn trucjes voor om het alcohol onder controle te houden. Met bijvoorbeeld één deel van de Merlot vroeger te plukken, hou je het alcoholpercentage goed onder controle.

Deze Striking French 2013, Pays d’Oc, Merlot, Frankrijk is te koop bij Wijnpakketten Online op http://www.wijnpakkettenonline.nl/striking-french-merlot en kost € 6,95.

 

Geproefd:
Striking French 2013, Pays d’Oc, Merlot, Frankrijk

Kleur: heldere en goede diepe, donkerrode kleur. In de rand een beetje dun roze / 2,6

Neus: lekker fris voor een zuidelijke Merlot en vol met Merlot fruit. Als fruit vind ik pruimen en tertiaire tonen veel chocolade. Veel rood en zwart fruit op de achtergrond. De neus van deze Striking French 2013, Pays d’Oc, Merlot, Frankrijk is medium diep en -vol / 3,5

Smaak: zachte tannine en (gelukkig) genoeg zuren. Veel fruit als pruim en de cacao hebben hier de overhand. Weinig primair fruit, maar wel veel secundaire en tertiaire tonen. De lichte houtopvoeding maakt het af en hoogstwaarschijnlijk is het groot hout geweest. Lekker fris en een goede body en afdronk.

Mijn conclusie over de Striking French 2013, Pays d’Oc, Merlot, Frankrijk:
Een frisse stijl Merlot die zeker mijn voorkeur heeft. Veel pruim en cacao tonen. Weinig primair fruit, maar meer oudere tonen. Zeer sappig en de Merlot komt (ondanks zijn 13,5% alcohol) vrij ‘licht’ over. Jean Claude Mas heeft hier een mooie wijn neergezet. Dus hou je van ontwikkelde en niet te jonge wijnen met een mooi smaakpalet, dan kun je niet om deze wijn heen. Gewoon lekker…. 1,9

Daarom geef ik deze Striking French 2013, Pays d’Oc, Merlot, Frankrijk 2 sterren en 14 punten. Jammer, net geen medaille….

 

Striking French 2013, Pays d'Oc, Merlot, Frankrijk